cincaEl ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha valorat les dades de visitants del 2013 fetes públiques pel Departament d’Estadística, que mostren un descens. Cinca ha indicat que ‘tot el que sigui descensos són males notícies’ però també ha considerat ‘satisfactori’ que es va amb la bona línia perquè hi ha hagut un increment del nombre de turistes, és a dir, els que pernocten al Principat.

Tot i el descens de la dada global de visitants al Principat durant el 2013, que Cinca ha considerat negatiu, el ministre ha especificat que aquest ve donat per la davallada del nombre d’excursionistes, però que en canvi s’ha detectat un augment del nombre de turistes. Així, ha considerat que ‘anem en la bona línia’ i que aquestes xifres ‘recullen els esforços del Govern’ que s’han focalitzat en atraure més turistes que pernoctin al país. Ha recordat que se centren en aquest col·lectiu perquè fan una despesa més important al país i fan ús de l’oferta hotelera i d’oci del Principat. A més, ha apuntat que això permet ampliar el radi d’origen dels visitants.

D’altra banda, pel que fa al descens d’excursionistes, Cinca ha considerat que en part es deu al fet que provenen de zones properes, és a dir, d’Espanya i França, que són països ‘afectats per la crisi, i per tant se n’intueix una relació’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada