Cinca i Ferrer encapçalaran la llista territorial de DA+Cd’I a Andorra la Vella

cinca ferrer

Jordi Cinca i Rosa Ferrer encapçalaran, finalment, la candidatura territorial de DA+Cd’I a Andorra la Vella. Així s’ha donat a conèixer aquest dimecres al vespre en el congrés extraordinari de DA celebrat a Encamp, on s’han donat a conèixer els noms de les persones que encapçalaran les set llistes territorials, i els primers nou noms de la llista nacional.

Després que Ton Armengol declinés, finalment, encapçalar la llista territorial de la capital, el ministre de Finances i Administració Pública en funcions i l’encara cònsol major d’Andorra la Vella han decidit unir-se per presentar “la millor candidatura possible” a la capital, tal com han assegurat ells mateixos.

Això farà que al número tres de la llista nacional s’hi col·loqui a Conxita Marsol, mentre que al Comú d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón assumirà el càrrec de cònsol major fins al final del mandat. El cònsol menor serà un dels consellers de l’actual majoria que Ferrer encara no ha volgut concretar.

Demòcrates per Andorra ha donat a conèixer aquest dimecres a la nit a Encamp les llistes amb què concorrerà a les eleccions generals de l’1 de març. La candidatura nacional està encapçalada per Toni Martí i Ladislau Baró, mentre que la tercera posició l’ocupa l’exministra liberal Conxita Marsol, en representació d’Andorra la Vella. En quarta posició se situa l’exdiplomàtic Jordi Torres Falcó, seguit dels fins ara consellers generals Sofia Garrallà, Patrícia Riberaygua, Martí Salvans, així com de Marc Ballestà i Èric Jové.

Pel que fa a les circumscripcions parroquials, a banda de les llistes ja confirmades de Canillo (Jordi Alcobé i Mònica Bonell) i d’Escaldes-Engordany (Miquel Aleix i Vicenç Mateu), DA ha fet pública la llista d’Encamp, formada per Maria Marticella i Carles Ensenyat. La llista d’Ordino, finalment, no la lidera el cònsol Ventura Espot, sinó que l’encapçalen Antoni Fillet i Meritxell Mateu. La de la Massana, està formada per Olga Gelabert i David Montaner; la d’Andorra la Vella, finalment la formen Jordi Cinca i Rosa Ferrer; i a Sant Julià de Lòria, concorren Gilbert Saboya i Carolina Puig.

Tot plegat s’ha donat a conèixer aquest dimecres a la nit en el congrés extraordinari que DA ha celebrat a Encamp. Durant l’acte, el cap de Govern en funcions i candidat a la reelecció, Toni Martí, ha agraït la feina feta pels ministres, els consellers –ha fet èmfasi en els que no opten a la reelecció- i ha celebrat el suport dels cònsols.

Martí també ha demanat “un fort aplaudiment” per a l’equip de Coalició d’Independents d’Andorra la Vella, que ha desplaçat una representació força nombrosa al congrés. En relació a l’acord al que s’ha arribat a la capital, Martí ha destacat que fa uns anys, molts dels candidats que ara van junts s’estaven enfrontant entre ells, i ha destacat aquesta capacitat d’unió com un dels punts forts de DA.

En aquest sentit, el ministre de Finances i Funció Pública en funcions i cap de llista de la territorial de la capital, Jordi Cinca, ha destacat que “calia fer la millor candidatura possible” per tal d’assegurar la victòria a la capital i “poder donar continuïtat a un projecte pensat a llarg termini”. Cinca considera que d’aquesta manera “s’acaba de donar solidesa a un pacte, que no ha de ser només per aquestes eleccions, sinó de llarga durada”, en relació a l’acord amb Ferrer i el seu entorn.

L’encara cònsol major i número dos de la llista, Rosa Ferrer, ha explicat que després de la renúncia de Ton Armengol a liderar-la, la candidatura territorial presentava problemes, fins al punt que “el dia que havíem de tancar candidatures, a Andorra la Vella no en teníem”.

Ferrer ha assegurat que “quan un adopta compromisos polítics i creu que val la pena tirar endavant diversos projectes, com ara l’obertura econòmica o l’apropament amb la Unió Europea”, i també quan “els companys t’ho demanen i t’apreten molt, et veus obligat a prendre decisions que potser en circumstàncies normals no prendries”.

En aquest sentit, Ferrer s’ha mostrat trista d’haver d’abandonar el Comú abans del que li hauria agradat. Tot i això, ha assegurat que el projecte continua, amb Jordi Minguillón al capdavant. El càrrec de cònsol menor l’ocuparà un conseller de la majoria comunal que encara no s’ha detallat. Ferrer presentarà la seva dimissió aquest dijous al matí mateix.

Pel que fa als suplents de la llista territorial, que tenen força possibilitats de ser consellers, si Cinca i Ferrer són nomenats ministres, en cas de victòria demòcrata, aquests són Josep Anton Bardina i Carles Jordana.

Pel que fa a les altres llistes, Martí ha posat especial èmfasi en la de Sant Julià de Lòria, que encapçalarà Gilbert Saboya. Ha admès que aquesta serà una de les parròquies “més difícils”, però ha assegurat que Saboya “lliurarà una dura batalla”, unes paraules que han aixecat l’ovació més important de la nit.

Finalment, pel que fa a la Massana, Martí no ha volgut entrar en polèmiques i s’ha limitat a dir que “el que ha passat a la Massana ho respecto profundament” i ha afegit que “els que ens volen donar suport, estan aquí, i jo els ho agraeixo”.

El congrés extraordinari d’aquest dimecres a la nit ha comptat amb la presència dels cònsols de Canillo, Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, dels ministres en funcions Xavier Espot, Francesc Camp i Albert Esteve, i d’alguns noms destacats que s’havien plantejat com a candidats, com ara l’advocat Jean-Michel Rascagneres.

(Text i foto: ANA)

4 comentaris

  1. Atenció Redacció: Jordi Torres Falcó no ha estat mai ministre, solament diplomàtic. (esborreu el meu missatge, si voleu, un vegada corregit)

    1. Corregit. Gràcies Mil

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES