‘La qualitat de la carn de cavall no es posa en dubte’, ha dit Jordi Cinca en relació al frau alimentari que ha obligat a retirar de la seva comercialització productes perquè estaven etiquetats amb una altra tipus de carn. El portaveu del Govern creu, a més, que aquesta situació no ha d’afectar al projecte de comercialització de la carn de cavall d’Andorra iniciat recentment pel col·lectiu de ramaders del país.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha dit aquest dimecres que Andorra ha pres les mesures necessàries per retirar del mercat els productes que contenien traces de carn de cavall quan estaven etiquetats com a carn de vedella.

Cinca, però, ha posat èmfasi a explicar que ‘estem parlant d’una mala praxi comercial i en cap cas es posa en qüestió la carn de cavall ni la seva comercialització’. El Portaveu també ha dit que aquest afer no ha d’afectar al projecte de comercialització de la carn de cavall d’Andorra impulsat pels ramaders del país.

El Govern ha informat que els serveis d’inspecció del Ministeri de Salut i Benestar i del Ministeri d’Economia i Territori han dut a terme de forma conjunta i coordinada una sèrie d’actuacions de control a diferents establiments majoristes i de venda al detall del Principat.

D’aquestes inspeccions s’han detectat productes que les empreses que els comercialitzaven ja havien iniciat accions per a procedir a la seva immobilització i retirada dels expositors comercials. En concret, s’han trobat diferents unitats de productes de la marca Findus (moussaka, lasanya, hachis parmentier) i de la marca Buitoni (raviolis, tortellinis i lasanya).

Cinca ha assegurat que el Govern està en permanent contacte amb les autoritats europees de Seguretat Alimentària a través de la xarxa d’alerta europea i que es manté vigilància per garantir el màxim nivell de seguretat alimentària.

6 comentaris

  1. L’afany de protagonisme d’aquest empleat de banca no té “aturadero”. El Cinca no ha demostrat res encara, fora de tenir un verba d’or i una impossible mirada.

  2. La somnolència és tal que s’assembla ja molt a la que practicava en la seva època Marc Forné.

  3. Està clar que el Govern ha caigut en una espècie de somnolència de la qual li costa sortir. Només parlen de temes com la carn de cavall o el calendari escolar.

  4. Doloretes la llesta, vols dir que no ho fa perquè és el PORTAVEU de Govern?

  5. Aquest noi es com el Maestro Liendre que habla de todo y de nada entiende

  6. Estic estorada, aquest xicot està en tot, les finances, impostos, banca, funcionaris, patapou, ara la carn de cavall…. El fitxaran per la Casa Blanca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada