Cinca espera que la visita de l’EFTA serveixi perquè la UE conegui la realitat del país

Membres del grup EFTA de l’Associació Europea de Lliure Comerç del Consell de la Unió Europea, que integren un representant de cada estat membre de la UE, visitaran Andorra per segona vegada els propers dies 6 i 7 de març. Al llarg d’aquests dos dies, el grup es reunirà amb el cap de Govern, amb diversos ministres i secretaris d’Estat així com amb directors de diferents membres del departaments del Govern, com el de Salut, Educació o Tributs i Fronteres. Així ho ha anunciat aquest dimecres a la tarda el ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha apuntat que el principal objectiu és donar a conèixer les diferents institucions andorranes i els seus mètodes de treball. “Un nou pas per consolidar la visió que la UE té d’Andorra”, ha apuntat.

Cinca també ha explicat que com més es conegui la realitat del país i les seves especificitats “més fàcil serà avançar en la negociació amb l’acord d’associació”. Els membres de l’EFTA durant les dues jornades també tindran ocasió de trobar-se els ambaixadors de França i Espanya, amb representants de la Cambra de Comerç i les diferents associacions empresarials, promotors culturals, ONGs i altres actors civils, amb l’objectiu, una altra vegada, de donar a conèixer la realitat econòmica i social del Principat. Tots els representants dels estats membres (a excepció de Xipre, Eslovàquia, Irlanda i Eslovènia) acompanyats de membres del SEAE, participaran en aquesta visita.

Cal recordar que el grup EFTA tracta els diferents aspectes de les relacions de la Unió Europea amb Noruega, Islàndia, Liechtenstein, Suïssa, Andorra, Mònaco, Sant Marino, la Santa Seu i les Illes Fèroe. El desembre del 2014, el Consell de la Unió Europea va adoptar el mandat adreçat a la Comissió Europea per a la negociació d’un o diversos acords d’associació amb Andorra, Mònaco i San Marino, i serà el que adoptarà la decisió final relativa a la conclusió de l’acord d’associació; per això els membres del grup EFTA segueixen aquestes negociacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.