“El senyor Samarra diu que no en tenia constància [de la societat] i jo dic que sí que en tenia”, ha remarcat Cinca, sobre la filial d’Orfund a Panamà. D’aquesta manera, s’ha referit a les diferents qüestions que va posar en relleu aquest dimarts en la seva declaració al davant de la magistrada del Tribunal de Corts en relació a la querella presentada per l’expresident d’Orfund, Joan Samarra, pels pressumptes delictes d’administració deslleial, apropiació indeguda i blanqueig de capitals. El ministre ha manifestat que té el “convenciment” que sempre va actuar dins la “legalitat” i que compta amb “els elements suficients per avalar” les seves afirmacions.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, s’ha referit aquest dimecres a la seva declaració al davant del Tribunal de Corts en relació a la querella presentada per l’expresident d’Orfund, Joan Samarra, pels presumptes delictes d’administració deslleial, apropiació indeguda i blanqueig de capitals. Ha reiterat que Samarra coneixia la filial panamenya d’Orfund i que té el “convenciment” que tot el que va dur a terme durant aquesta etapa laboral a l’empresa va estar sempre dins la “legalitat”.

“El senyor Samarra diu que no en tenia constància [de la societat] i jo dic que sí que en tenia”, ha remarcat Cinca, sobre la filial d’Orfund a Panamà, reiterant que si es va constituir va ser perquè es va creure que calia tenir un instrument necessari per si sortien oportunitats de negoci a Amèrica Central i Llatina i que en cap cas es va fer servir, motiu pel qual el 2002 ell mateix la va dissoldre. Ha remarcat que aquest és “l’argumentari” sobre el qual va insistir en la seva declaració de dimarts i ha conclòs que té “els elements suficients per avalar” les seves afirmacions.

Cinca ha reiterat que aquesta declaració davant la magistrada li ha donat “l’oportunitat” de donar explicacions sobre com funcionava l’empresa. D’aquesta manera, ha confirmat que va respondre totes les preguntes que se li van formular i que fins i tot va “ampliar” allò que va creure convenient.

Text i foto: ANA

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada