pujol2Les paraules més esperades, avui per part del Govern, han estat les referents al cas de l’expresident català Jordi Pujol. El ministre Cinca, a banda de reiterar que perjudica la imatge d’Andorra, assegura que el cas Pujol no té per què afectar ni les relacions amb el govern espanyol ni amb el català. El ministre portaveu està convençut que Espanya utilitzarà les vies bilaterals existents per requerir la informació que cregui necessària en relació amb l’expresident català. Si no es fes en aquestes termes, ha admès que el Principat tindria motius per estar molest.

Al Govern no li consta que Espanya hagi utilitzat mecanismes diferents als previstos pels convenis bilaterals per obtenir informació sobre els comptes de Jordi Pujol a Andorra. Mitjans espanyols i catalans sostenen que l´Estat veí va pagar a directius bancaris del Principat per la informació.

Jordi Cinca ha indicat que l´origen de la informació no està clar, però que si fos així Andorra tindria motius per estar molesta. “Hi ha les vies de cooperació establertes dins un marc molt ben definit i no tinc cap dubte que Espanya utilitzarà aquestes vies si creu que ha de fer-ho”, ha manifestat.

D´altra banda, considera que el cas no hauria d´afectar ni les negociacions entre Andorra i Espanya pel CDI ni les relacions amb el govern català. Ha assegurat que “tant els responsables de l’Estat espanyol, com els de la Generalitat i nosaltres mateixos som conscients que cal diferenciar les relacions entre els estats i entre els governs, que s’ha de ser escrupolós amb el compliment de la llei i dels tractats internacionals i s’ha de preservar per davant de tot el bon veïnatge i les relacions entre aquestes tres institucions”.

El titular de Finances ha explicat que els bancs andorrans fa anys que tenen mecanismes per evitar que persones de rellevància cometin frau fiscal a través d´Andorra. El ministre ha reiterat la mala imatge del país que dóna el cas Pujol però ha insistit que no es pot jutjar el Principat per un cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada