Cinca dubta sobre limitar la pressió fiscal com proposa DA

cinca2L’executiu té dubtes sobre la proposta de limitar la pressió fiscal a un màxim del 25% com preveu l’anomenada regla d’or: la proposició de llei demòcrata que vol limitar l’endeutament. El Govern assegura que no coneix cap país que apliqui aquesta limitació a la pressió fiscal. Malgrat això, Jordi Cinca ha manifestat que hi està a favor però s’ha d’estudiar si l’aplicació és viable.

Des del Govern s’ha reiterat l’acord amb la proposició de llei del grup parlamentari demòcrata que vol limitar l’endeutament de l’estat perquè s’aprovi abans que acabi la legislatura, però amb un important matís: no té clar que es pugui posar un límit a la pressió fiscal de l’estat. Segons Cinca “si busquem els països que han implantat mesures d’aquest tipus i les estan complint veurem que cap ha optat per aquesta mesura perquè té deficiències evidents”.

Considera que comparteix l’esperit de la proposició de llei, però vol que sigui viable: “Massa sovint hem vist lleis molt ben intencionades però que a l’hora de la veritat des del primer moment són impossibles d’aplicar. No ens hauria de passar això amb aquesta llei i, per tant, hem d’afinar bé quins han de ser els paràmetres de restricció d’aquest endeutament”.

El que es coneix com a ‘regla d’or’ és una de les prioritats principals en l’àmbit legislatiu per part del grup parlamentari demòcrata.