Cinca dubta que el cos docent arribi a l’extrem d’una vaga

cinca

El ministre portaveu i alhora de Funció Pública, Jordi Cinca, ha posat en dubte aquest dimecres que el cos docent pugui arribar a l’extrem de convocar una vaga per expressar el seu desacord per la reforma dels complements de jubilació, tal com es va proposar aquest dimarts a la nit en l’assemblea del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP). Cinca ha assegurat que ‘coneixent el tarannà dels responsables del SEP i del cos d’ensenyants, dubto que s’anés més enllà de posar sobre la taula totes les possibilitats que tenen per reivindicar els seus drets’, i ha afegit que, per tant, ‘estem lluny d’aquest extrem’. Pel que fa a la carta que li ha enviat la plataforma sindical, reiterant que es mantinguin les prejubilacions, el ministre ha recordat que això és molt difícil d’acceptar per l’elevat cost potencial que comporta.

El ministre Jordi Cinca creu que el SEP només va valorar totes les possibilitats que existeixen per reivindicar els seus drets i que en un futur les aniran calibrant, per la qual cosa creu que ‘estem lluny’ de l’extrem d’una vaga. De tota manera, el ministre ha indicat que és una possibilitat que el Govern té present, i ha recordat que hi ha la voluntat de regular aquest dret.

A més, Cinca ha esvaït els temors del cos docent assegurant que encara que no hi hagi acord, el projecte de llei serà fidel a la darrera proposta presentada pel Govern.

D’altra banda, la plataforma sindical ha enviat una carta al ministre reiterant que es mantingui el dret a prejubilació de tots els treballadors, independentment de l’antiguetat i l’edat. També reclamen que es tinguin en compte les mesures que van proposar per contrarestar les futures prejubilacions, que consistien en millores de les condicions laborals a partir d’una certa edat.

En relació a aquesta carta, Jordi Cinca ha dit que l’analitzarà amb detall, però ha recordat que davant ‘d’una proposta tan genèrica’, es fa molt difícil d’acceptar perquè les prejubilacions tenen un cost potencial molt elevat.

1 comentari

  1. Aquest tipus de declaracions és un descredit per SEP.
    Com pot un ministre que suposadament està negociant, fomenti que no tenen prou nassos per complir amb el que han dit.
    Lamentable

Comments are closed.