Tot i que en la sessió de Consell General d’aquest dijous no s’aprovi la congelació de les transferències en 54,6 milions el dèficit del Govern per a aquest any no s’incrementarà en vuit milions d’euros, tal com ha posat en relleu el ministre de Finances i Portaveu, Jordi Cinca. Així, ha destacat que el sostre de dèficit és el que preveu el projecte de pressupost per al 2017 i que d’aquest “no s’apartaran”. Cinca també ha destacat que aquest dimecres ha tingut lloc una nova reunió entre el PS i l’Executiu per entrar al detall sobre el nou model de competències i transferències i malgrat el cap de Govern n’ha fet una valoració positiva, Cinca no ha volgut avançar si això pot significar un vot favorable del PS.

El ministre de Finances i Portaveu, Jordi Cinca, ha posat en relleu que malgrat aquest dijous no s’aprovi la congelació de les transferències als comuns en 54,6 milions “en cap cas” el Govern preveu que s’hagi de “fer vuit milions d’euros de dèficit més”, ja que el sostre de dèficit és el que preveu el projecte de pressupost per al 2017 i que d’aquest “no s’apartaran”. Així ho ha posat en relleu en relació a les preguntes sobre el fet que el PS no doni suport, finalment, a aquesta congelació.

Precisament aquest dimecres ha tingut lloc una nova reunió entre l’Executiu i els consellers generals del PS per entrar “al detall” sobre el model que s’està “configurant” sobre les competències i les transferències i ha mantingut que tot i que en aquesta trobada s'”ha pogut explicitar amb més detalls” aquesta reforma i que el cap de Govern n’ha fet una valoració “favorable”, no els “correspon” a ells avançar si aquests detalls són suficients perquè el PS canviï el “sentit” del vot. “Segurament no tindrem el veredicte de la decisió” final fins dijous, ha conclòs.

Quant al fet que des de Liberals d’Andorra s’hagi posat en relleu, segons ha informat ATV, que tenen un informe segons el qual el Govern no pot aprovar el pressupost sense congelar les transferències, ha remarcat que no el té i que per tant no el pot valorar però ha avançat que “no serà el cas”, ja que s’ha pogut aprovar en anys anteriors. Ha conclòs que el debat hauria de ser, en tot cas, si té sentit “transferir als comuns” vuit milions d’euros que per a ells no són “imprescindibles” i que no es correspon al marc fiscal del país.

Text ANA, Foto SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada