jordi cinca

El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha assegurat que el Govern fa els passos necessaris per mantenir l’operativa de la BPA i el servei de l’entitat per garantir que tots els clients puguin tenir “el servei mínim necessari per poder anar trampejant la situació”. Ha remarcat que és una situació transitòria i que s’espera trobar la solució més escaient. A més, ha indicat que la reacció dels mercats va ser “fulminant i immediata”, però que era absolutament previsible. D’altra banca, el Govern encara creu que la confiança de l’exterior en l’entitat es pot restablir.

Després que els clients de Banca Privada d’Andorra hagin començat el matí amb llargues cues a les oficines i amb les limitacions imposades per l’INAF en 2.500 euros setmanals, el ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació, una vegada més en un acte sense acceptar preguntes.

Cinca ha indicat que des de l’anunci del FinCEN, la primera prioritat del Govern, l’INAF i la UIFAND ha estat garantir l’operativa de l’entitat i preservar els interessos dels clients, alhora que protegir la plaça financera andorrana. Així, ha destacat les mesures preses per l’INAF com a “inèdites i contundents” i ha assegurat que calia anticipar-se a la reacció ja esperada dels mercats internacionals, que era l’aïllament de BPA dels mercats financers internacionals per la pèrdua de confiança en l’entitat.

No obstant, Cinca assegura que “encara tenim” possibilitats de restablir la confiança i mantenir portes obertes “per sortir airosos de la situació en què ens trobem”. I ha afegit que “calien mesures per tenir possibilitat de garantir i preservar els interessos dels clients i el valor de l’entitat, i alhora protegir la plaça financera d’Andorra.

Actualment, els esforços del Govern estan abocats a restablir la confiança amb l’entitat, i per això s’han pres les mesures extraordinàries que ha publicat el BOPA aquest dilluns. En aquest sentit, Cinca ha recordat que consideren absolutament necessari mantenir l’operativa del banc per restablir la confiança en l’entitat. Així, ha remarcat que s’han pres les mesures per garantir “el servei mínim necessari per poder anar trampejant la situació”, que assegura que és “transitòria”.

Des del Govern també han volgut deixar clar que l’origen de la situació són les sospites de males pràctiques “d’uns pocs dirigents” d’una entitat bancària, i que no afecta ni a la resta d’entitats ni “al bon fer de la immensa majoria de treballadors de BPA”, a qui Cinca ha volgut reconèixer la bona feina durant aquests dies.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

  1. Ara anem trampejant la situació i mirem de garantir els diners dels dipositants. Molt bé, pero ¿com es que quan entràven milers de milions procedents de malfactors, ningú semblava preocupat per si la bombolla especulativa financera esclatava?
    La cadena de blanqueig sembla que acaba a Andorra, pero on començava? Si els mafiosos russos, xinesos i americans entràven els diners pel Banco Madrid, ¿quina responsabilitat es demanarà al regulador espanyol, que un cop més s’ha posat de perfil? No em sorprendría que aquest forat l’hagin de pagar contribuents i dipositants d’Andorra,pero potser algú hauría de demanar comptes i explicacions al banc d’Espanya per fer ulls grossos -un cop més-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada