Cinca diu que ‘no cal allargar més’ les negociacions pels complements de jubilació

cincaEl ministre portaveu, que és alhora de Finances i de Funció Pública, Jordi Cinca, ha dit aquest dimecres que no té sentit allargar més la negociació pels complements de jubilació dels funcionaris perquè el Govern ja no pot anar més enllà en la seva proposta. Així, tot i que no ha volgut tancar la porta a què els sindicats presentin alguna proposta més en relació a la qüestió de les prejubilacions, Cinca ha apuntat que ja disposen de tots els elements per tancar el projecte de llei, i que es presentarà abans de finals d’any.

Després de la reunió mantinguda aquest dimarts entre el Govern i els representants dels funcionaris, el ministre Jordi Cinca ha indicat que s’ha avançat al màxim però no s’ha pogut arribar a un consens pel que fa a la qüestió de les prejubilacions. Per tant, considera que no cal allargar més les negociacions, perquè ‘els neguits dels sindicats no es poden recollir pel cost econòmic que suposen’.

Malgrat tot, el ministre ha afegit que no s’ha volgut tancar la porta a que els sindicats puguin fer alguna proposta més sobre el tema de les prejubilacions, tot i que ha reconegut que el Govern no pot anar més enllà del que ha ofert, que és suprimir aquesta possibilitat en un termini de cinc anys.

Per tot plegat, Cinca ha indicat que veu perfectament factible que el Govern pugui tenir el projecte de llei enllestit durant el mes de desembre perquè ja hi ha tots els elements per elaborar-lo.