Davant el fet que les convocatòries d’eleccions generals i les europees l’any que ve tindran un impacte en les negociacions que Andorra està duent a terme amb la Unió Europea per a un acord d’associació, i que algunes veus com els consellers d’Unió Laurediana –Independents de la Massana haguessin demanat que s’aturin les negociacions, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha manifestat que “ni s’han d’accelerar ni aturar” i que el que cal és “seguir avançant” en la línia del que s’ha fet fins ara.

De fet, ha descartat que Andorra pogués demanar una aturada en aquestes negociacions i més quan va ser qui “va anar a picar a la porta” de la UE per clarificar les relacions entre ambdues parts. Quant als dubtes que hi pugui haver entre la ciutadania i la sensació de manca d’informació, Cinca ha reconegut que hi pugui haver aquesta impressió, però que cal tenir en compte que a mesura que van avançant les negociacions dels diferents capítols també es van concretant certs aspectes i que, per tant, aquesta informació més exacta es pot llavors fer arribar als diferents interlocutors. De fet, ha recordat que el Govern “no ha parat de fer esforços” per informar les parts afectades i ha concretat que s’han fet una vintena de compareixences dels titulars d’Afers Exteriors al Consell General i reunions sectorials.

Quant a la priorització de textos que es troben a tràmit parlamentari i davant la constatació que serà complicat que tots puguin veure la llum, Cinca ha destacat que el cap de Govern, Toni Martí, té previst reunir-se amb els diferents grups parlamentaris per fixar aquestes prioritats. Cinca creu que s’ha d’intentar aprovar “el màxim” de lleis possibles i creu que entre les essencials hi hauria el pressupost (perquè el futur Govern tingui aquesta eina de treball), les vinculades als compromisos internacionals, com l’acord monetari, i les laborals o la de la funció pública.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada