Després de la publicació de l’estudi nacional de riscos per part de la Uifand, que evidencia que el sector més amenaçat davant el blanqueig i el finançament del terrorisme és el bancari, el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha manifestat que aquests resultats són “normals” ja que aquesta amenaça és similar arreu. Ha destacat, però, que el més important és que es comencin a posar eines per evitar aquests riscos i ha recordat que aquesta feina ja està en marxa.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha destacat que l’estudi nacional de riscos que ha publicat la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand) és una més de les peces per superar la cinquena avaluació del Moneyval i que els resultats que s’hi extreuen han de ser vistos amb normalitat. Així ha manifestat que és “normal” que el sector bancari sigui el que presenta més riscos, igual que passa a d’altres països i que el més important és que un cop han estat “identificats” s’estableixin les pautes perquè aquests riscos no es produeixin.

Precisament per evitar aquests riscos, Cinca ha recordat que el document preveu un seguit d’accions “per blindar” els sectors més vulnerables i evitar que ho siguin. Algunes de les eines per fer front a aquestes amenaces, especialment en el sector bancari, ja s’han començat a implantar, tal com ha manifestat Cinca, recordant, per exemple, la llei per prevenir el blanqueig i la tipificació del delicte fiscal. Ha manifestat, però, que cal continuar treballant per posar més “barreres” i evitar el blanqueig i el finançament del terrorisme, ja que la “lluita és contínua”.

ANA

2 comentaris

  1. Es veritat. Ara per comprar lingots d’or t’has d’identificar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada