Cinca diu que la sentència del TC no fa variar la llei de retallades als funcionaris

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha valorat aquest dimecres a la tarda la sentència del Tribunal Constitucional en relació a la Llei de contenció de la despesa de personal. Cinca ha destacat que la sentència no anul·la la Llei, que aquesta continua vigent, i que no creu que els arguments que pugui aportar la comissió consultiva que el TC obliga a convocar hagin de propiciar modificacions al text. El ministre ha recordat que de totes les demandes que feia el recurs d’empara, la única qüestió que ha quedat recollida favorablement és la que es refereix a la comissió consultiva, i ha destacat que en tot cas, les consideracions que pugui fer la comissió no són vinculants. També ha dit que la comissió està formada per tres representants sindicals, i que en canvi, durant l’elaboració de la llei es va reunir amb la totalitat dels representants.

El Govern veu ‘amb satisfacció’ la sentència del Tribunal Constitucional en relació a la Llei de contenció de la despesa de personal, coneguda com a llei de les retallades als funcionaris. Ho ha expressat el ministre Portaveu i alhora ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ja que la sentència ‘no posa en qüestió la llei’, sinó que es ‘una qüestió purament formal’.

La sentència del TC que s’ha fet pública aquest dimecres ordena que es convoqui la comissió consultiva per a informar de la llei ja que en el seu moment no es va fer. Aquesta és l’única demanda de totes les que havia fet la Plataforma de funcionaris que ha quedat recollida en la sentència i, per tant, ‘la llei continua vigent’.

Cinca ha dit, però, que discrepa sobre la consideració que al no haver convocat la comissió consultiva s’hagi anat en detriment dels drets sindicals. El portaveu ha explicat que s’han mantingut reunions molt més àmplies amb representants de tots els sindicats de funcionaris.

Ha recordat que la comissió consultiva està formada, a més del ministre de la Funció Pública, per tres membres nomenats pel propi Govern dels diferents grups funcionals (A, B i C) i tres representants nomenats per les organitzacions sindicals.

Cinca també ha explicat que l’última vegada que es va nomenar la comissió va ser durant la legislatura d’Albert Pintat, i que per tant ‘el primer que s’haurà de fer per convocar-la és nomenar-la’. Això serà ‘amb la màxima celeritat’ i la setmana vinent, ha afirmat, el Govern ja tindrà nomenats els tres membres dels grups funcionals i estaran a l’espera que els sindicats nomenin els seus tres representants.