El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que la reforma de la Llei de la CASS, que es presentarà la setmana vinent, serà la més important que s’ha fet mai, i serà fins i tot més profunda que la que es va portar a terme el 2008. Cinca ha admès, però, que la modificació no resoldrà els dèficits estructurals de la parapública, ja que aquests problemes en la branca de jubilació són ‘quantitativament molt importants’ i no es poden solucionar ‘d’un dia per l’altre’. Jordi Cinca ha explicat que aquesta llei, juntament amb la de l’IRPF, s’explicaran durant el debat d’orientació política, tot i que la de la CASS ja estarà a tràmit parlamentari mentre que la del nou impost s’hi entrarà posteriorment.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha negat que la reforma de la Llei de la CASS sigui menys ambiciosa del que inicialment es preveia, tal com han deixat entreveure les darreres informacions publicades pel Diari d’Andorra, i ha assegurat que serà una modificació fins i tot més profunda que la del 2008. De fet, el ministre ha recordat que la reforma del 2008 ja va fer petits passos per garantir el futur de la CASS, i que va modificar molts aspectes sobretot de la branca general, i amb una incidència menor en la branca jubilació. En canvi, en la modificació que està ultimant el Govern ‘es toquen les dues branques però es fa especial incidència en la branca jubilació, que és la que ens preocupa més’, però no ha volgut avançar cap més detall.

En tot cas, ha reconegut que hi haurà opinions per a tots els gustos, i que el projecte de llei, vist amb els ulls dels cotitzants, es veurà com una reforma important, tot i que hi pot haver gent que digui que s’havia de ser encara més ambiciós i resoldre de manera definitiva tots els dèficits estructurals.

En aquest sentit, Cinca ha indicat que els problemes estructurals són quantitativament molt importants, i no es poden resoldre d’un dia per l’altre perquè no seria suportable. Per tant, ha indicat que s’han d’aplicar fórmules per abordar la situació de manera gradual per permetre que sigui païble pels empresaris, els treballadors, els beneficiaris de les pensions, i evitar així deixar en situació de precarietat a tots els que sustenten el sistema.

Cinca ha conclòs que es tracta de la reforma ‘que es pot permetre en aquest moment el país vista la situació econòmica actual’.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada