cincaEl ministre portaveu, que és alhora titular de Funció Pública, Jordi Cinca, ha defensat aquest dimecres el fet que el projecte de llei de regulació del pla de pensions de la funció pública es proposi com a llei qualificada. Ha assegurat que, si bé ara es veu com una llei de retallades, ‘a la llarga serà defensada i apreciada pels treballadors’ ja que blinda drets com ara el de fer possible que s’aprovisionin els diners del fons de pensions. D’altra banda, ha indicat que, tenint en compte que la Comissió Consultiva trigarà entre dues o tres setmanes a fer l’informe del projecte de llei de regulació del pla de pensions de la funció pública, i que un cop aprovada la llei hi ha un termini de sis mesos per elaborar els reglaments, es preveu que el text no entri en vigor fins a finals d’any o principis de l’any vinent.

Jordi Cinca ha explicat que el Govern s’ha posat a disposició de la Comissió Consultiva per a qualsevol aclariment, i calcula que el seu informe estigui enllestit en dues o tres setmanes. El ministre preveu doncs que el text pugui entrar a tràmit parlamentari a finals de febrer, i ha destacat que els sindicats encara podran incidir en el text a través de les esmenes que puguin presentar els diferents grups. Tenint en compte que la llei preveu un termini de sis mesos per elaborar els reglaments, Cinca preveu que la llei no entri en vigor fins a finals d’any o principis de l’any vinent.

D’altra banda, Cinca s’ha mostrat sorprès pel debat que ha generat el fet que la llei sigui qualificada. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que a la llarga serà una llei apreciada i defensada pels mateixos treballadors, encara que ara sigui percebuda com una pèrdua de drets. Així, considera que això blinda els treballadors ‘en un tema tan important com els de les jubilacions’, perquè tot i que siguin quanties inferiors, ‘seran molt més realistes perquè hi haurà els diners per fer-ho’. I a més, blinda drets importants com ara el de fer possible que s’aprovisionin els diners.

Pel que fa a la necessitat de regular el dret a vaga, el ministre ha dit que el grup parlamentari demòcrata està treballant en la reforma del Codi de Relacions Laborals però que està previst que aquest dret sigui regulat pel mateix Govern, en paral·lel a la tasca del grup i sense esperar que aquesta estigui enllestida. A més, ha afegit que les amenaces dels sindicats no han estat el detonant d’aquesta voluntat, i que es regularà el dret a vaga de manera similar a altres llocs, amb l’única variable del tamany del país.

1 comentari

  1. Mira que bé…, no li coneixia aquesta nova virtut del Jordi “l’Estimat”, la clarividència. Amb

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada