Cinca diu que els agents policia no poden dimitir de les ‘responsabilitats’ del seu lloc de treball

Davant l’anunci fet pel SIPA sobre la dimissió del 90% dels policies de trànsit de les seves funcions de motorista i radar, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha indicat que els agents de policia ‘tenen responsabilitats intrínseques al seu lloc de treball i d’aquestes no es pot dimitir’. Per aquest motiu, Cinca ha instat a ‘assegurar que la policia fa la seva feina i que tothom actua amb responsabilitat pròpia del lloc que està ocupant amb independència de que tingui o no un malestar o reivindiqui qüestions que cregui que són del seu interès’.

El ministre Jordi Cinca ha indicat, de forma prudent per no tenir tots els detalls, que la decisió dels policies que han presentat la seva dimissió de les funcions de motorista i radar estan més vinculades a altres qüestions d’actualitat com són les reivindicacions sobre la redefinició dels complements de jubilació.

Cinca ha apuntat també que hi ha matisos entre aquestes dimissions i les presentades recentment pels directors adjunts, ja que els primers tenen ‘responsabilitats intrínseques al seu lloc de treball i d’aquestes no es pot dimitir’. Una responsabilitat, ha dit, lligada a la feina per a la qual han estat nomenats i han accedit a un lloc de treball, per al qual reben una remuneració. ‘Entenem que hi ha qüestions en les que no s’hi val a dimitir’, ha afegit.

En aquest sentit, el responsable de la Funció Pública ha exposat que si s’accedeix a una responsabilitat a través d’un edicte públic, s’ha de fer ‘el millor que pots la teva feina’ dins dels mitjans que dóna l’administració en aquest cas i ‘amb absoluta independència de qualsevol conflicte que puguis tenir’ amb l’empresa o amb l’administració pública en aquest cas. Així, Cinca ha recordat que si falten mitjans o aquests s’han quedat obsolets hi ha mecanismes per fer arribar aquestes ‘queixes i reivindicacions’ a la direcció. El ministre ha instat a ‘assegurar que la policia fa la seva feina i que tothom actua amb la responsabilitat pròpia del lloc que està ocupant, amb independència de que tingui o no un malestar o reivindiqui qüestions que cregui que són del seu interès’. Unes reivindicacions que, ha afegit, ‘no han de ser incompatibles amb poder realitzar amb tota dedicació i professionalitat la feina per la qual han estat nomenats’.

Pel que fa al relleu dels directors que van dimitir, Cinca ha assegurat que ‘encara no s’ha trobat aquests substituts perquè sinó ja s’hauria fet públic’, encara que ha manifestat que dins de la mateixa policia hi ha persones qualificades que tenen la ‘vocació suficient’ per afrontar les responsabilitats de la direcció.

Validesa de l’Apaag com a interlocutor

El ministre de Finances i Funció Pública ha reconegut també haver rebut la carta del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) que posa en dubte la validesa de l’Apaag com a interlocutor per no estar inscrit al registre d’associacions, així com dubtar d’un dels seus portaveus ‘en base a les seves relacions familiars’, ha explicat.

Cinca ha considerat ‘poc encertat’ que des d’un sindicat es posi en qüestió un altre i ha assenyalat que aquest dubte està ‘fora de lloc’. El ministre ha valorat la seva validesa en base a la seva representativitat i la seva història i ha opinat que ‘cada sindicat ha de defensar els drets i mirar pels interessos dels seus afiliats, més que preocupar-se de la resta de sindicats o de treballadors que no estan afiliats al seu sindicat’.

En aquesta línia, ha manifestat que continuarà parlant amb tots els sindicats i tots els representants dels treballadors ‘estiguin organitzats com estiguin organitzats’.

De la seva banda, el portaveu del CFPA, Salvador Prieto, ha explicat que troben molt preocupant que es pugui arribar a un acord per un tema tan trascendental amb una associació que no està legalment constituida, i que això podria obrir la porta a què ‘qualsevol funcionari pogués negociar amb el Govern a títol personal’. Prieto ha indicat que la carta es va enviar després que un dels seus afiliats, pertanyent al personal administratiu i tècnic, expressés la seva preocupació pel fet que els seus interessos puguin dependre d’un sindicat fora de la legalitat, quan, tot i que les seves condicions són les del cos general, el que vol és ser defensat pel CFPA.

Recentment, les converses ‘de caire informatiu’ sobre els complements de jubilació s’han iniciat amb el SEP i l’Apaag perquè representen el 70% del conjunt dels funcionaris, ha informat Cinca, però en els propers dies seguiran amb tots els sindicats ‘sense cap transcendència quant a l’ordre’. De fet, la metodologia i l’anàlisi utilitzat per fer les simulacions per als dos grups amb ‘menys casuístiques’, ha dit el ministre, servirà per fer les simulacions de la resta de cossos en base a les seves característiques.

1 comentari

  1. El Sr. Cinca no és el més indicat per donar certes consignes. El Sr. Cinca, no s’ha d’oblidar, ve mogut per una ambició de poder passant de l’obac al solar sense cap mena d’ètica amb l’únic objectiu d’assolir poder.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES