El ministre Portaveu, Jordi Cinca, arran de les declaracions del president de la República Francesa, François Hollande, sobre la voluntat d’aconseguir un intercanvi automàtic d’informació sobre el patrimoni dels francesos a l’estranger, ha assegurat que de moment França està conforme amb el nivell d’intercanvi que té Andorra. Tal com ha explicat el ministre, així ho reflecteix el conveni per evitar la doble informació signat la setmana passada, ja que el text remet al conveni d’intercanvi d’informació fiscal signat el 2010, on només es permet l’intercanvi a la demanda. Per tant, el Govern entén que avui per avui França està d’acord amb aquests paràmetres, tot i que són conscients que en els propers anys sí que s’haurà d’evolucionar en aquest sentit. De tota manera, Cinca ha assegurat que les manifestacions d’Hollande ‘reforcen la idea de camí ha agafat Andorra’, i recorda que el Principat no pot viure al marge del seu entorn.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, considera que les manifestacions de François Hollande només fan que avalar el camí que ha agafat Andorra en matèria d’homologació i transparència, i demostren que Andorra no pot viure al marge del que passa al seu entorn.

Cinca creu que ‘les coses van de pressa però no tant’ i que, de moment, França està conforme amb el nivell d’intercanvi d’informació fiscal que té Andorra, tal com demostra el conveni de no doble imposició signat recentment. Tot i això, és conscient que a la llarga això ‘anirà evolucionant’ cap a l’intercanvi automàtic. Així, creu que el que Andorra ha de fer és reforçar els arguments que té el país a l’hora de competir amb altres places financeres dins de l’homologació i legalitat internacional, i aplicar mecanismes garantistes per als residents i clients sempre dins dels paràmetres de l’OCDE.

D’altra banda, el ministre ha negat que els bancs estiguin definint una estratègia a partir de la situació que esta vivint Xipre per captar les grans fortunes de Rússia. En tot cas, seria ‘una política errònia consolidar la teva proposta a partir de la desgràcia d’un altre’.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada