Cinca diu que convertir Andorra Telecom en SA no qüestiona la participació de l’Estat al 100%

alcobe-cincaEl ministre de Finances, Jordi Cinca ha assegurat que convertir Andorra Telecom en una societat anònima no posa en qüestió la participació al 100% pública. El ministre de Finances ha argumentat que si es fa finalment aquest pas serà per poder diversificar l’activitat, tant a dintre com a fora del país, i obtenir noves vies d’ingressos que no depenguin exclusivament de l’activitat del roaming.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha declarat de forma taxativa que convertir Andorra Telecom en una societat anònima ‘en res posa en qüestió la vocació de societat pública’ i per tant ‘la participació de l’Estat en el 100% del seu capital’.

Cinca ha reiterat que el pas a societat anònima ‘obre la porta a diversificar l’activitat d’Andorra Telecom’. El ministre de Finances ha qualificat com a ‘responsable’ propiciar que la parapública ‘tingui la capacitat de trobar alternatives en el supòsit que comenci a defallir la generació de beneficis per una activitat molt concreta que és el roaming’.

Precisament és en el roaming on Andorra Telecom té la seva activitat ‘molt concentrada i els seus beneficis’, segons ha constatat Jordi Cinca, per la qual cosa assegura que convertint-la amb societat anònima ‘tindrà capacitat de trobar alternatives’ i de ‘diversificar l’activitat dintre i fora d’Andorra’.

Això sí, ‘des del control públic, perquè no ens estem plantejant que el control no sigui 100% públic’.