El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha aclarit que les raons del cessament del director del SAAS es troben vinculades a l’impuls de la reforma sanitària. Cinca ha assenyalat que els canvis que el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, té plantejats necessitaven un “canvi en el lideratge” de l’organisme i “envoltar-se d’aquelles persones que consideri”. 

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha desvinculat el cessament del director de SAAS Lluís Burgués al coneixement de les irregularitats detectades en aquest organisme i donades a conèixer per part del Tribunal de Comptes. El ministre Cinca ha negat que aquest cessament s’hagués produït per aquest fet, per una qüestió “empírica”. Segons ha apuntat “el cessament del senyor Burgués va tenir lloc abans de l’emissió d’aquests informes” fet que segons el ministre portaveu descarta qualsevol vinculació en aquest sentit.
 
A preguntes dels periodistes, el ministre Cinca ha concretat l’afirmació del ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, sobre el cessament de Burgués, en afirmar que “quan un Govern decideix reestructurar una direcció, normalment és per alguna cosa”. Cinca ha aclarit que “el que el ministre Álvarez ha volgut fer en tant que ministre de Salut -i en l’altíssim repte de rellançar la reforma sanitària- és optar a rellançar el lideratge del SAAS”.  

En el marc de la reforma sanitària doncs, ha situat Cinca el cessament de Burgués descartant cap nexe amb l’informe del Tribunal que constatava que al 2014 el SAAS havia fet retribucions en espècies sense cotitzar i pagaments incorrectes en l’organisme públic, entre altres irregularitats. “Obeeix a la voluntat de rellançar un projecte complex que el senyor Carles Álvarez va tenir la valentia d’acceptar com és la reforma del sistema sanitari andorrà” ha reblat Cinca. 

Cinca respon a Bartumeu
D’altra banda, el ministre ha contestat la invitació del president de SDP, Jaume Bartumeu, al cap de Govern per a un debat públic per defensar-se dels atacs que Martí va llençar contra ell. “De vegades tenim una certa temptació de veure la palla en l’ull dels altres i no veure la biga en el nostre” ha assenyalat Cinca, recordant que Bartumeu en la seva condició de president del partit i en exercici de les seves atribucions professionals “ha manifestat la seva legítima disconformitat en les coses que feia el Govern”. En aquest sentit, ha indicat que les referències de Martí entren dins el debat parlamentari. 

La contaminació de la Font d’Arinsal
“No podríem estar satisfets si al final s’acabés arxivant aquesta qüestió sense obtenir una resposta” ha sentenciat Cinca sobre l’apunt que va fer el ministre de Salut respecte la dificultat que planteja arribar a saber com es va contaminar la Font d’Arinsal. Cinca ha assegurat que “novetats no n’hi ha” i que en cas que aquestes hi fossin el Govern informaria dels resultats. “Hem de tenir una resposta” ha indicat el ministre portaveu que ha assenyalat que el Govern intentarà aclarir amb tots els mitjans possibles com es va contaminar la font.

Text i foto. ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada