El  ministre portaveu, Jordi Cinca, ha sortit aquest dimecres, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, al pas de les crítiques rebudes per l’oposició, després de conèixer que un grup de parlamentaris francesos havia entrat a l’Assemblea una iniciativa per limitar el nombre de paquets de tabac que els seus conciutadans podien portar d’Andorra. “Escoltant les opinions d’aquests dies un té la sensació d’estar negociant l’Acord d’Associació amb França i no amb la Unió Europea, i l’acord es negocia amb la UE, i aquest marc de negociació és on Andorra ja ha fixat les seves pretensions que són les de mantenir l’actual Acord Duaner, que en el seu preàmbul fixa el tema les franquícies”, ha replicat Cinca.

“Ja hem fixat amb la Unió Europea les pretensions d’Andorra que són les de mantenir l’actual Acord Duaner, aquest és el nostre marc de referència i de negociació amb la UE”, ha aclarit aquest dimecres, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu de l’Executiu, Jordi Cinca, després de les crítiques rebudes per l’oposició, que acusa el Govern andorrà de “deteriorar” les relacions amb França. L’origen de les crítiques és una proposta legislativa entrada per un grup de parlamentaris francesos per limitar la quantitat de tabac estranger que entra al país. Una mesura que aniria en contra dels interessos andorrans.

Cinca ha contextualitzat la proposta legislativa en el marc d’un clima preelectoral al país veí. “La iniciativa que alguns parlamentaris francesos han promogut s’ha d’emmarcar en el context propi de França en un moment molt concret, perquè a ningú se li escapa que estan a les portes d’unes eleccions presidencials i això acaba condicionant les polítiques de l’Estat veí”, ha explicat el ministre portaveu.

De la mateixa manera, ha afegit Cinca, la proposició “no és una iniciativa francoandorrana pensada per Andorra, sinó que posa en relleu la defensa dels interessos d’un col·lectiu molt concret i en funció d’una inquietud en relació a tots els punts fronterers de França, que té molt taxat el tabac i el ven a un preu molt alt en relació amb els veïns com Andorra, però també Luxemburg o Espanya”.

Cinca ha volgut desvincular la iniciativa francesa de les negociacions entre el Govern andorrà i els representants de la Unió Europea: “Cal no desmerèixer, però sí entendre bé que això no és una acció contra Andorra i que res té a veure amb l’acord d’associació que negociem”, ha conclòs.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada