Cinca descarta que s’utilitzin els fons de pensions de la CASS per a una altra finalitat

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha descartat que el Govern utilitzi els fons de reserva de la CASS de la branca de jubilació, valorats en 1.100 MEUR, per a cap altra finalitat que no sigui aquesta, i ha assegurat no entendre el debat. Cinca ha fet aquestes declaracions després que l’informe de Standard&Poor’s proposi la possibilitat que el Govern utilitzi aquests fons per a altres qüestions mitjançant un canvi de llei, “però això no és cap novetat, ja ho va dir en anteriors informes”. Així doncs, el ministre portaveu ha reiterat que va ser aquest Govern qui va aprovar la passada legislatura la Llei 6/2015 que blinda els fons de la CASS i obliga que només es puguin utilitzar per fer front a les pensions de jubilació. 

Després que Standard&Poor’s hagi publicat el seu informe i proposi al Govern poder utilitzar els fons de reserva de la CASS de la branca de pensions, valorats en 1.100 MEUR, per a altres qüestions que pugui necessitar en un moment donat, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha descartat que s’actuï d’aquesta manera. A més, ha assegurat que va ser aquest Govern qui va aprovar la passada legislatura la Llei 6/2015 que blinda els fons de la CASS i obliga que només es puguin utilitzar per fer front a les pensions de jubilació. “No és una declaració d’intencions, sinó que així ho diu la llei”, ha dit.

En aquest sentit, el ministre ha lamentat aquest debat que assegura no entendre i ha recordat que S&P ja va fer aquest plantejament en anteriors informes. Segons Cinca, el que fa l’agència de qualificació és una valoració de la situació patrimonial de l’Estat, la capacitat de generar ingressos, i com utilitzar-los. A més, Cinca ha explicat que posa en relleu que el sistema de seguretat social andorrà continua generant superàvit pel que fa als ingressos destinats a nodrir el fons de pensions i ha fet que Andorra tingui una bossa significativa que dóna garanties al pagament de les pensions per als propers anys, i per això fa aquest plantejament.

Amb aquestes declaracions fetes durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Cinca ha contestat a les crítiques que aquest dimarts va fer SDP contra el Govern acusant-lo d’enganyar i “planejar” amb Standard&Poor’s sobre els fons de reserva de la CASS.

Pel que fa als resultats que va publicar l’Associació de Bancs Andorrans, el ministre també ha criticat als qui dubten del futur del país i ha demanat que “des de casa hem de posar en relleu que Andorra té viabilitat futura i una plaça financera suficientment sòlida per afrontar el futur amb certes garanties”. Així doncs, ha clos assegurant que quant als resultats “es tracta de no pecar d’eufòria ni caure en la depressió”.

Text i foto: ANA

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada