consolsEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que aquest dimarts una representació dels cònsols va informar el cap de Govern de la intenció d’entrar a tràmit parlamentari una proposició de llei per modificar la Llei del patrimoni cultural per poder agilitzar les obres dins dels entorns de protecció que encara no s’han definit. Cinca ha assegurat que entenen la inquietud dels comuns i que el Govern assumeix la responsabilitat pel fet que els entorns no estiguin delimitats dins del termini que preveia la llei, però ha demanat que no es desnaturalitzi el que preveu la Llei, en el sentit que ‘no es pot desprotegir en excés el patrimoni cultural del país’.

Jordi Cinca ha afegit que el Govern estudiarà la modificació que proposen els comuns i que n’emetrà el criteri corresponent, atès que es tracta d’una proposició de llei. En tot cas, el ministre entén que el fet que no s’hagin enllestit els entorns en els terminis establerts ha generat un perjudici per als propietaris, que veuen molt limitada la seva capacitat de fer obres en edificis sovint situats en parts velles de les poblacions.

Cinca ha afegit que el Govern assumeix la seva responsabilitat per la lentitud en la delimitació dels entorns, tot i que ha assegurat que quan acabi aquesta legislatura n’hauran resolt molts més que en qualsevol altra.

Precisament aquest dimecres el Comú de Sant Julià serà el primer en aprovar el text legislatiu i l’acord per iniciar el procediment per a l’entrada de la proposició de llei a tràmit parlamentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada