El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha fet una crida al grup parlamentari liberal a lliurar la informació que tinguin al seu abast i que pugui contradir la versió que el mes de maig del 2015 el cap de Govern va donar al voltant del buidatge de dades de Banco Madrid a l’ambaixada d’Espanya. D’aquesta manera ha respost la petició feta aquest dimarts pel grup parlamentari liberal perquè el Govern donés explicacions de manera “immediata” davant una nova informació que posaria en entredit que aquesta recopilació d’informació s’hagués fet sota l’empara d’una comissió rogatòria.

Cinca ha manifestat que poca cosa més podia aportar sobre aquest tema més enllà de les manifestacions que ja ha fet i ha reiterat que al país hi ha separació de poders i que a qui correspon vetllar perquè aquestes actuacions es duguin a terme respectant l’ordenament jurídic i els convenis internacionals és a la justícia i, en aquest sentit, ha afegit que no té “cap dubte” que en aquest cas es va fer complint la legalitat.

Ha afegit que no tenen més informació que la que ja van donar en seu parlamentària en el seu moment i que, per tant, no sap en què poden contradir la versió que va donar Martí les informacions a les quals feia esment el grup parlamentari encapçalat per Jordi Gallardo. De fet, ha emmarcat aquestes declaracions dels consellers liberals en un intent d’anar “generant expectatives” per veure qui deixa “en evidència” a qui en el debat del 8 de novembre en què l’executiu ha de donar resposta a les preguntes formulades per liberals sobre aquesta qüestió.

Per tant, Cinca ha incidit en la confiança que aquest lliurament de dades es va fer en el marc d’una comissió rogatòria i complint amb l’obligació de col·laboració amb l’estat que havia fet aquesta demanda. “La resta són ganes de remoure situacions que ja estan debatudes”, ha emfasitzat Cinca, que s’ha mostrat convençut que abans que se celebrin les eleccions, temes com aquests aniran sorgint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada