Davant el fet que s’hagi fet públic que el nou director de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Ramón López, té una remuneració fixa anyal bruta de 198.000 euros repartits en tretze pagues, més una remuneració variable de fins a un màxim de 50.000 euros; és a dir, un 41% superior al que percebia la seva predecessora, Maria Cosan. Després de les crítiques de l’oposició, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha defensat que per tenir una persona amb un perfil de les característiques de López “t’has de posar en els preus de mercat” i anar-lo a buscar en un sector on, si no s’ofereixen certs salaris, és difícil que les persones acceptin el càrrec. Quant a les crítiques, ha destacat que “no sempre qui més crida és el que està més ben posicionat per fer-ho”.

El dijous passat el Butlletí del Consell General publicava una resposta a una pregunta del conseller liberal Ferran Costa en què es posava en relleu que el nou director de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Ramón López, té una remuneració fixa anyal bruta de 198.000 euros repartits en tretze pagues, més una remuneració variable de fins a un màxim de 50.000 euros; és a dir, un 41% superior al que percebia la seva predecessora, Maria Cosan. Aquest fet ha provocat crítiques de l’oposició que aquest dimecres el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha respost amb l’argument que el sou s’adequa al perfil de López.

D’aquesta manera, Cinca ha defensat que quan “es va a buscar” un determinat perfil, amb una certa experiència i amb unes característiques que li permetin, entre d’altres, abordar la transformació que està vivint el sector financer i que sigui pluridisciplinar, s’ha de fer aquesta cerca en un sector molt competitiu i on s’han de pagar salaris que puguin ser el suficientment atractius, ja que en cas contrari difícilment es poden atreure aquests professionals. “T’has de posar en els preus de mercat”, ha remarcat, i ha recordat que en el càrrec de López s’han de fer tasques que en altres països són desenvolupades per tres persones, ja que en un sol organisme conflueixen competències de banc central, de comissió nacional de valors i de direcció general d’assegurances. També ha manifestat que té el convenciment que López, com els seus antecessors, “es guanyarà amb escreix” el seu salari.

I pel que fa a les crítiques, ha manifestat que s’han d’acceptar però que no “no sempre qui més crida és el que està més ben posicionat per fer-ho”.

Text: ANA

7 comentaris

  1. A mi em sembla que haurien de publicar el seu currículum i així podrem jutjar si cobre en excés o no. De moment només he trobat nom i primer cognom que dient-se López és impossible de trobar!!!!

  2. I jo em pregunto:
    No hi ha cap Andorrà o resident que tingui el mateix perfil???
    I qui diu director Inaf….director Saas, caldea i molts altres
    Lamentable la fortuna que estem pagant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada