Cinca defensa el servei de radioteràpia més enllà del cost econòmic

El  Govern defensa la decisió que el país disposi d’un servei de radioteràpia, més enllà “de la dimensió del país” o del volum d’usuaris que pugui arribar a tenir. Així ho ha posat en relleu el ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha afegit que un cop s’ha decidit implementar aquest servei el més important és que la fórmula per la qual s’acabi apostant s’integri “bé” en l’estructura sanitària i hospitalària independentment de qui l’operi; és a dir, si se’n fa càrrec un privat o el mateix hospital.

D’aquesta manera, el ministre portaveu ha manifestat que ara caldrà veure quines són les propostes que es fan a través del concurs que es llençarà perquè el Principat tingui aquest servei. I, per tant, ha defensat que el “pas més significatiu” és el que ha pres l’executiu tenint en compte l’impacte que té el càncer no només en el malalt sinó en el seu entorn i que en aquest sentit cal anar més enllà de la “lògica econòmica”.

Així, Cinca ha manifestat que “és cert que una població de tot just 80.000 habitants és curta per poder disposar d’una instal·lació” d’aquestes característiques, però també ha recordat que Andorra és un “cas atípic” perquè es tracta d’un país i des de l’executiu es defensa que “s’ha de tenir aquesta instal·lació”, independentment del cost que pot tenir.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.