cinca-baroEl ministre de Finances, Jordi Cinca, ha valorat aquest divendres la proposició de llei per modificar l’IGI bancari que el Partit Socialdemòcrata vol entrar a tràmit. Cinca ha considerat que el PS ‘confon a la població’ ja que l’IGI és un impost indirecte i els bancs el recaptaran als clients i el liquidaran al Govern. Així, ha indicat, ‘no és veritat el que diu el PS que la banca acabi contribuint més a l’Estat’. El ministre ha recordat que el Govern es va anticipar a aquesta problemàtica admetent que no s’havia recaptat el que esperaven per l’activitat bancària i ha manifestat que s’estan acabant d’analitzar les possibles solucions per poder entrar a tràmit la proposta al febrer i començar el debat parlamentari en el proper període de sessions.

Pel que fa al fet que el PS vulgui presentar una proposició de llei per modificar l’IGI bancari, el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha considerat que està dins les seves potestats i quan presentin el text l’analitzaran ‘com amb qualsevol proposició’. El que no ha volgut acceptar és ‘que això es faci com una reacció a una pretesa voluntat del Govern de no resoldre aquesta situació que s’ha donat’.

Cinca ha destacat que el Govern ‘es va anticipar’ i ja va admetre que els ingressos per l’IGI bancari eren menors dels que esperaven. També el cap de Govern, Toni Martí, ha coincidit en aquest punt i ha manifestat que ni l’Executiu ni el ministre de Finances tenen cap voluntat d’ajudar un sector en contra d’un altre. A més, Martí ha qualificat les declaracions del primer secretari del PS, Pere López, d”exagerades’ i ha afegit que ‘hi ha gent que els encanta fer declaracions per a la galeria’.

En referència a la proposició en si, el ministre ha dit que ‘es fa un abús des del populisme i la demagògia’ quan s’afirma que els bancs han passat a pagar menys amb el nou impost i que cal que tornin a contribuir més. I és que si el que es busca és aquesta major implicació del sector bancari ‘no es farà a través d’ampliar la base de tributació de l’IGI, perquè és un impost indirecte i el paga el particular’. Per tant, ha afegit, ‘la mesura del PS en cap cas aconsegueix més ingrés per la via que el banc pagui més, sinó que els ciutadans paguin més i això no és la via que nosaltres volem’.

Per tot això, el titular de finances ha afirmat que el PS ‘confon’ a la població tractant l’IGI com un impost directe. Els bancs recaptaran l’IGI dels clients i el liquidaran al Govern, ha exposat, de manera que la modificació no acaba suposant una major contribució de la banca a l’Estat.

El ministre ha indicat que estan fent una anàlisi de per què s’ha ingressat menys i com es pot modificar l’impost buscant ‘altres fórmules que acabin provocant que les entitats bancàries acostin la seva contribució a la que tenien quan pagaven l’ISI’.

La proposició de llei per modificar l’IGI ja està gairebé enllestida i queda ‘conjugar un impost indirecte, intentar recaptar més amb aquest impost i que els usuaris no es vegin afectats’, ha assegurat Cinca. La previsió és entrar a tràmit el text al febrer per poder iniciar la discussió parlamentària en el pròxim període de sessions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada