cincaEl ministre de Finances, Jordi Cinca, ha criticat aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que la proposta del PS ‘el que segur que farà és encarir els serveis bancaris malgrat la transitòria’. Cinca ha indicat que la disposició transitòria ‘no evitarà’ que a curt termini molts serveis i a la llarga tots, els acabaran pagant més cars els usuaris. El ministre portaveu ha reiterat la voluntat del Govern de seguir treballant en una modificació del projecte de llei de l’IGI que no repercuteixi als usuaris i que creu que té ‘un petit recorregut que mirarem d’explotar’.

La disposició transitòria que el Partit Socialdemòcrata ha introduït en la seva proposició de modificació de l’IGI bancari tampoc convenç al ministre de Finances, Jordi Cinca, que ha manifestat que la proposta acabarà encarint els serveis bancaris als usuaris, malgrat aquesta transitòria.

Cinca ha explicat que només afecta ‘contractes vigents i que tenen un venciment’. En referència a l’opinió del president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, que passat aquest termini el mercat ‘ja ho solucionarà’, el ministre ha assenyalat que ho farà ‘apujant els preus’.

Per tant, només alguns usuaris amb contracte vigent a curt termini no es veuran afectats per aquesta aplicació de l’IGI i a la llarga tots els clients l’acabaran pagant, ha apuntat.

El titular de Finances ha manifestat que analitzaran el text i veuran la previsió d’ingressos, l’impacte en els usuaris i les entitats i a partir d’aquí emetran el criteri de Govern, això sí, sense deixar de banda els treballs per elaborar un projecte de llei de modificació de l’IGI que volen entrar a tràmit al febrer.

Aquest, ha dit Cinca, no passa ni per ampliar els serveis gravats, ni apujar el tipus de gravamen o per una combinació de les dues. ‘Hi ha altres solucions’, ha afirmat, i ‘si el que volem és gravar al prestador hem d’anar cap a la via de la imposició directa’, ha afegit.

Segons Cinca, ‘hi ha un petit recorregut que mirarem d’explotar’ i que ha de permetre que el nivell d’ingressos derivats de l’activitat bancària rondi els 20 o 25 milions pressupostats.

D’altra banda, el Consell de Ministres d’aquest dimecres ha aprovat el nomenament dels càrrecs directius del nou Departament de Tributs i Fronteres. El fins ara director general del ministeri de Finances per Assumptes Tributaris, Albert Hinojosa, en serà el director general.

A més, hi haurà quatre directors adjunts: Josep Xavier Jiménez, com a director adjunt d’Inspecció Tributària; Marta Boquera que serà directora adjunta d’Afers Generals i Recaptació, Raül Bartolí, director adjunt de Gestió i Atenció al Contribuent; i Judith Jorge Jordana com a directora adjunta de Duana i Comerç Exterior. Tots ells ocupaven ja càrrecs de responsabilitat dins del Ministeri de Finances.

Foto:SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada