El  ministre Portaveu, Jordi Cinca, es mostra convençut que es pugui arribar a un acord amb els consellers del Partit Socialdemòcrata perquè aquests votin a favor de la congelació de les transferències als comuns i ha remarcat que la qüestió de les competències i les transferències estarà enllestit abans de la data límit que hi ha per tancar-ho, que és a finals del 2017.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, s’ha mostrat convençut que abans d’arribar al debat sobre el pressupost al Consell General es podrà arribar a un acord amb el Partit Socialdemòcrata (PS) en relació a les competències i transferències que permeti l’aprovació de la congelació de les transferències als comuns, aquest any, en 54,6 milions i també ha destacat que la feina al voltant d’aquesta qüestió es podrà tenir enllestida abans del termini que està fixat, que és a finals del 2017. Així ha remarcat que es tindrà aquest acord sobre competències i transferències enllestit amb “molta antelació” a aquesta data.

D’aquesta manera, Cinca ha posat en relleu que la reunió que van mantenir membres del PS i de l’Executiu aquest dimarts per tractar la qüestió de les competències i les transferències ha estat positiva i, ha afegit que el cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, han fet una valoració amb “prudència però optimisme”, i que s’ha marcat un calendari de reunions per als pròxims 15 dies amb la voluntat “d’arribar a un acord” abans de la data de votació del pressupost. Així, ha afegit que tenen la “ferma voluntat” de convèncer els consellers generals del PS que la xifra en la qual es vol congelar les transferències per a aquest any és la “més alta transferida mai als comuns” i que és “suficient” perquè les corporacions comunals puguin cobrir les seves necessitats, tal com els comuns, ha dit, han reconegut i que, a més, hi ha el temps suficient per poder arribar a un acord institucional que ha de ser “cabdal”. Cal destacar que la valoració que han fet des de les files del PS arran d’aquesta reunió no és igual de positiva, tal com ha posat en relleu el conseller Gerard Alís en una entrevista a Ràdio Nacional d’Andorra, en què ha manifestat que la documentació facilitada és poca i que a hores d’ara mantindrien el vot contrari a la congelació.

Cinca també ha negat que aquesta congelació suposi que el Govern se salti la llei, ja que s’aprovaria a través del pressupost. I ha conclòs que més enllà d’aquestes crítiques el que cal és que els consellers generals diguin si volen o no participar en aquest debat.

Text: ANA; Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada