cincaEl ministre de Finances, Jordi Cinca, ha destacat aquest dimecres la importància de l’entrada en vigor del Conveni per evitar la doble imposició amb França pel que fa a l’enfortiment de les relacions amb el país veí però sobretot per l'”embranzida” per “anar ampliant la xarxa de CDI amb altres països d’interès”. En aquest sentit, Cinca ha recordat que recentment el Congrés espanyol ha aprovat el CDI amb Andorra, la segona ronda de negociacions amb Portugal, l’entrada a tràmit al Parlament de Luxemburg i els “passos” que s’han començat a fer amb “altres països”.

“Molta gent ho va posar en dubte” i que entri en vigor ara “avala molt el que s’està fent”, ha assegurat el ministre de Finances, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Cinca ha destacat que es tracta d’un CDI amb un país proper, amb molts intercanvis comercials, un dels tres països amb una comunitat de nacionals més importants i que lidera la Unió Europea sobretot en temes de transparència i cooperació fiscal. “És una targeta de presentació molt important”, ha resumit.

A més, la resta de països del món tenen un interès limitat en signar un CDI amb un país petit com Andorra i per això és el Principat que ha de portar la iniciativa. Per tant, disposar d’aquest conveni amb França dóna “embranzida” a les negociacions que es puguin establir amb altres territoris.

El ministre ha recordat que el Congrés espanyol va aprovar el CDI i només queda que ho faci el Senat en les properes setmanes perquè entri en vigor “imminentment”. També ha destacat la segona ronda de negociacions amb Portugal i el tràmit parlamentari iniciat amb Luxemburg, així com els passos que s’han començat a fer per establir converses “amb altres països que poden tenir interès”. 

Text i foto:ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada