El ministre Portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha respost, aquest dimecres, a les declaracions del primer secretari del Partit Socialcemòcrata, Pere López, sobre l’acció del Govern dels primers dos anys de legislatura. Cinca ha recordat que no es pot negar la dependència de l’economia andorrana d’Espanya i França, i tampoc ignorar la situació de crisi d’Europa, per això ha trobat ‘agosarat’ que el PS ‘vulgui culpar el Govern de la deriva econòmica d’Europa’.

El fet que el Partit Socialdemòcrata hagi repassat la davallada dels indicadors econòmics criticant la manca de mesures de reactivació econòmica del Govern no ha estat ben rebut pel portaveu de l’Executiu. Cinca ha indicat que ‘negar la situació d’Europa és una falta de rigor, i negar la dependència d’Espanya i França és gairebé no conèixer el país’. Per això opina que culpar a les accions del Govern de la situació econòmica és frivolitzar la situació.

Cinca, a més, ha indicat que l’única manera que té el Govern de sortir d’aquesta dependència és fer accions perquè vingui més gent i per no dependre només del turisme. Així en uns anys es podrà incidir en l’economia d’Andorra sense dependre dels estats veïns, segons Cinca, però mentrestant pensa que no es pot culpar el Govern de la situació.

No obstant, ha assegurat que ‘no eludirem la nostra responsabilitat’, i que per això el pressupost contempla més despesa social i inversió en promoció de l’ocupació que cap altre any.

D’altra banda, Cinca ha considerat que ‘no deixa de tenir certa gràcia, venint del PS’ que diguin que la inacció del Govern és culpa de les discrepàncies del grup. Ha assenyalat que entre el grup parlamentari i el Govern hi ha debat, discussió i diferents parers que s’exposen davant d’un projecte de llei, i que això és el que ha de fer qualsevol govern, però que en tot cas és una negociació i debat, i no discrepàncies que frenin els projectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada