consell

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha considerat aquest dimecres que “és bo” que el procés de negociació dels treballadors de BPA i de resolució del banc vagi “en paral·lel” i ha esperat que durant els mesos de juliol i agost es pugui treballar en l’elaboració d’una Iniciativa Legislativa que permeti ampliar la cobertura sanitària en casos especials, com serien els dels acomiadats de BPA. Així, quan torni a arrencar el període de sessions del Consell General es podria entrar la inicaitiva legislativa. D’altra banda, Cinca ha admès que el Govern sempre ha mantingut que tindrà els diners a disposició “per fer front als acomiadaments pagant les indemnitzacions”, encara que ha desitjat que “se salvin els màxims possible”. 

L’AREB està seguint els passos marcats per constituir el banc pont, amb “l’organigrama i l’estructura pròpia” d’una entitat bancària i el “gruix suficient de clients traspassats al banc pont”. Serà l’INAF qui determinarà el capital de sortida del nou ens en el seu període inicial, “segons l’activitat que faci”, ha assenyalat el ministre portaveu, Jordi Cinca. Caldrà també comptar amb empleats, per a la qual cosa és “imprescindible” tenir la implicació dels treballadors de BPA, ha dit el ministre.

De fet, per a Cinca, és bo que les negociacions dels treballadors amb l’AREB i la definició del banc pont avancin en paral·lel. I l’objectiu és que es produeixin el mínim d’acomiadaments possibles, però això dependrà del tipus d’institució que es quedi la nova entitat i de les seves necessitats.

Mentrestant, el ministre ha considerat que es poden aprofitar els mesos de juliol i agost per avançar i poder presentar la Iniciativa Legislativa que permeti ampliar la cobertura sanitària en situacions especials al Consell General. Així ho van demanar els treballadors i així s’hi va comprometre el Govern, ha admès Cinca.

En cas que no s’aconsegueixi la venda del nou banc i s’hagin de produir acomiadaments, es posarien en marxa els mateixos plans específics que quan se superen el miler d’aturats al país, ha recordat.

Un cop elaborat el pla de resolució, ara toca implantar-lo i això passa per obtenir un comprador que obtingui tots els permisos, d’Andorra i del seu país d’origen en cas de ser estranger. No caldrà, però, nova legislació perquè la Llei de reestructuració i resolució d’entitats bancàries ja regula el procés.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada