Cinca avança que la liquidació pressupostària del 2013 serà la millor dels darrers deu anys

cincaDurant la defensa que ha fet el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, del projecte de llei de pressupost, ha avançat que la liquidació pressupostària de l’any 2013 serà molt més favorable que la que es preveia, ja que s’haurà aconseguit tancar l’any amb un dèficit inferior als 45 milions que es van pressupostar. Cinca ha assegurat que ‘serà la millor liquidació en els darrers deu anys’, i ha afegit, davant les crítiques per part de l’oposició, que aquest resultat es produirà descomptant els 40 milions d’euros que es van utilitzar de les reserves d’Andorra Telecom.

A banda d’aquest anunci, Jordi Cinca ha defensat el projecte de pressupost, que s’ha aprovat per 20 vots a favor i 6 en contra, destacant el manteniment de la despesa en educació i l’increment de la inversió i la despesa social, així com la necessitat de seguir invertint per recuperar l’atractiu turístic del país. El ministre també ha defensat les modificacions legislatives que s’han inclòs al pressupost criticades per Jaume Bartumeu, assegurant que és una pràctica habitual i transparent, i que no tindria sentit modificar les lleis per canvis tan petits.

Finalment, Cinca ha destacat que a banda de l’operació de finançament de Ctrasa, aquest 2013 serà el primer any que s’haurà començat a amortitzar deute, i que per al 2014 s’espera que s’amortitzin 6 milions més.