Cinca assegura que les acusacions del fundador d’Orfund són “falses” i que no pensa dimitir

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha assegurat que les acusacions d’apropiació indeguda fetes pel fundador d’Orfund, Joan Samarra, són “falses, injurioses i difamatòries”. El ministre, que no sap si la querella de Samarra existeix perquè no ha rebut cap notificació, ha dit que no es planteja dimitir perquè no veu lògic que una persona amb responsabilitat pública hagi de renunciar al càrrec “perquè a algú se li passa pel cap, per la raó que sigui, d’acusar-lo del que li sembli”. Així, ha demanat prudència als grups de l’oposició, perquè “abans de donar per bo el que hagi pogut dir, caldrà que ho demostri”, i ha anunciat que els seus advocats ja preparen accions penals contra Samarra. A més, també estan treballant en accions contra els mitjans que han fet judicis de valor sobre la qüestió, i el ministre ha anunciat que també presentarà una tercera acció d’ordre penal de la qual no ha donat detalls. 

Jordi Cinca ha respost aquest dimecres a les acusacions d’apropiació indeguda fetes per l’expresident i fundador d’Orfund, empresa per la qual va treballar l’ara ministre fa 16 anys. El titular de Finances ha assegurat que el que s’ha publicat en diversos mitjans digitals espanyols és totalment fals, tot i que no coneix el contingut de la querella presentada per Joan Samarra ja que no ha rebut cap notificació.

Pel que fa a les demandes de dimissió manifestades des de tots els grups de l’oposició, Cinca ha assegurat que no es planteja deixar el càrrec perquè no troba lògic que algú amb responsabilitat pública hagi de dimitir perquè a una persona “li passi pel cap acusar-me del que sigui”. Un cop més, atribueix aquestes acusacions a la campanya per desestabilitzar el Govern arran de les “difícils decisions” que ha hagut de prendre darrerament i que han afectat molts interessos. A més, s’ha mostrat sorprès que la querella de Samarra arribi 16 anys després, ja que “si realment pensava tot això, ocasions haurà tingut per exposar-ho”.

Arran de les manifestacions de l’oposició lamentant la mala imatge que aquest afer està suposant per al país, Cinca s’ha mostrat convençut que no està afectant, perquè “més enllà d’aquests mitjans que tenen un interès sobtat per Andorra”, “la gent es basa en fets plausibles i no en supòsits”. Com a exemple, ha assegurat que el seu Ministeri ha continuat signant convenis i avançant en qüestions com l’intercanvi automàtic d’informació, “per no parlar de la feina que han seguit fent amb normalitat els altres ministeris”.

D’altra banda, pel que fa a l’amenaça de Socialdemocràcia i Progrés de deixar el pacte d’Estat per l’acord amb la Unió Europea si el ministre no dimiteix, Jordi Cinca considera que no s’han de barrejar les qüestions i que això demostra que SDP “el que vol és una raó per sortir del pacte”. “Si tenen la intenció de deixar el pacte d’Estat, no cal buscar aquests subterfugis”, ha afirmat, alhora que lamenta que vulguin prendre aquesta decisió, tenint en compte que SDP i el PS “en qüestions vinculades amb Europa sempre han tingut una visió d’Estat”.

El ministre, que assegura que té la confiança de la resta del Govern, ha anunciat que ja ha donat instruccions als seus advocats perquè vagin preparant accions penals en relació al suposat contingut de la querella. Els advocats també continuen treballant per portar a la justícia els mitjans que han estat difonent judicis de valor contra la seva persona, i ha anunciat que preparen una tercera acció d’ordre penal, de la qual encara no ha volgut donar els detalls. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.