excaps-governEl portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha qualificat el gest del cap de Govern a l’hora de reunir els quatre excaps de Govern com ‘d’absoluta normalitat’ i que ‘no qüestiona el marc institucional del país’. Cinca ha afegit que la convocatòria -feta amb dues setmanes d’antelació i no com a conseqüència de la reunió que havia mantingut Toni Martí amb Durao Barroso- va ser feta amb ‘la voluntat de compartir amb persones que han tingut una altíssima responsabilitat i tenir un diàleg amb visió d’Estat i apartat del dia a dia polític’. El portaveu del Govern també ha dit que el mateix dilluns de la reunió amb els excaps de Govern, es feia arribar als tres presidents dels grups parlamentaris l’acta de la trobada amb el president de la Comissió Europea.

Jordi Cinca ha fet una ‘valoració absolutament positiva pel sol fet que es fes la reunió’ entre el Govern -Toni Martí i Antoni Riberaygua- amb els excaps de Govern Òscar Ribas, Marc Forné, Albert Pintat i Jaume Bartumeu.

‘El sol fet de voler participar i donar opinió ja em sembla molt bona notícia’ ha explicat Cinca, de tal manera que ja han quedat per tornar-se a veure a mitjans del mes de juny.

Els temes tractats van girar a l’entorn dels reptes internacionals que té plantejats Andorra, entre ells l’acord d’associació amb Europa i la modificació de la fiscalitat de l’estalvi, així com els convenis de doble imposició i les futures exigències de l’OCDE per avançar cap a un intercanvi d’informació automàtic.

Cinca ha declarat que ‘aquesta trobada s’emmarca en la més absoluta normalitat’ i que ‘no qüestiona el marc institucional del país’. Ha estat la resposta del portaveu del Govern a les crítiques del PS i ha afegit que ‘el mateix dilluns -dia de la trobada- es va fer arribar als tres presidents dels grups parlamentaris l’acta de la reunió que va mantenir a Brussel·les’ el cap de Govern, Toni Martí, amb el president de la Comissió Europea, Durao Barroso.

Jordi Cinca ha dit que en aquests temes ‘convé integrar’ i tenir informada tota la cambra parlamentària, perquè ‘les febleses d’Andorra només les podrem contrarestar des de tenir posicions molt fortes des del propi país i demostrant un nivell de coherència en la política internacional per part de l’Estat andorrà molt gran amb els nostres interlocutors’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada