El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha respost aquest dimecres a les declaracions dels cònsols, que van lamentar que les negociacions per la reforma de les competències i transferències estiguin igual que fa tres anys. Cinca ha dit ‘inequívocament’ el Govern avançarà amb la qüestió perquè ‘és una obligació’, ja que l’actual model ha de redefinir-se perquè no és ni eficient ni sostenible econòmicament. El ministre ha justificat la demanda de les dades sobre les competències que estan assumint cada comú per la necessitat de poder analitzar-les de manera homogènia, ja que les realitats de cada parròquia són molt divergents. A més, Cinca considera que les declaracions dels cònsols són fruit de la difícil situació econòmica, ‘que fa que tothom estigui nerviós i tens’ i que es vulgui cridar l’atenció sobre la necessitat d’abordar aquest debat.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha refermat aquest dimecres la voluntat del Govern de tirar endavant la reforma de la Llei de competències i la Llei de transferències, i de fet ha dit que s’ha constatat que tothom entén que cal abordar aquesta redefinició.

A més, Cinca també ha destacat que no creu que els set cònsols tinguin una visió unitària sobre com s’han de redefinir les competències, i per tant, considera que les declaracions d’aquest dimarts no aporten res d’especial, més enllà de posar de manifest que la situació econòmica fa que ‘tothom estigui nerviós i tens’ i que es vulgui cridar l’atenció sobre la necessitat d’abordar aquest debat. En aquest sentit, ha assegurat que ‘amb aquest debat ja hi estem i hi estem intensament’.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada