pujol2Andorra ha estat aquesta setmana el focus mediàtic pel cas Pujol. A ningú se li escapa que és un cas que posa en entredit el nostre país i el seu sistema financer. Avui n´ha parlat per a aquesta casa el ministre de Finances. Jordi Cinca diu que s’ha de deslligar l´esdevenir de les comissions rogatòries de les negociacions del conveni amb Espanya per evitar la doble imposició. Dit d’una altra manera, per al Govern, el cas Pujol no posa en perill aquestes negociacions.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha deslligat el futur de les negociacions amb Espanya pel CDI del que decideixi la Batllia en relació amb el cas Pujol. Segons ha afirmat Cinca, el que faria perillar les relacions bilaterals seria que Andorra no complís els compromisos internacionals signats. En aquest sentit ha afirmat que no cal que Espanya pressioni el Govern perquè agiliti l´entrega d´informació sobre la família Pujol, perquè ja hi ha els protocols establerts de com s´ha de fer l´intercanvi d´informació.

Afirma que “és implícit als propis convenis i tractats, ja hi ha uns protocols que estableixen com han de funcionar les comissions rogatòries, les demandes d’informació, els terminis per a les respostes i en quin format s’han de fer les demandes”. Per tant, assegura, “es tracta de complir amb allò que t’has compromès i Andorra complirà amb allò que s’ha compromès, ni més ni menys”.

El ministre ha reiterat que no té cap element que li permeti saber si Espanya ha utilitzat altres vies diferents a les previstes pels acords bilaterals per obtenir informació bancària sobre Jordi Pujol Ferrusola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada