Cinca assegura que Cultura ha invertit més de 80.000 euros a la Vall del Madriu el 2013

cincaEl ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha informat que el Govern, a través del Ministeri de Cultura, ha invertit més de 80.000 euros a la Vall del Madriu Perafita Claror al llarg del 2013. Ha indicat que aquestes aportacions s’han fet en diversos projectes de la vall, com programes de patrimoni cultural, la zonificació cultural de la vall, o els estudis per a la construcció del refugi guardat. El ministre ha fet aquestes afirmacions en resposta a les declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, dient que el Govern no ha aportat a la comissió els 5.000 euros als que s’havia compromès.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha afirmat, aquest dimecres al matí, que el Govern s’havia compromès a aportar a la comissió de gestió de la Vall del Madriu un import de 5.000 euros per al 2013, però que finalment no la farà. En resposta a aquestes declaracions, el ministre Cinca ha assegurat quedar ‘perplex’.

Cinca ha indicat que ‘la implicació econòmica del Govern en la vall és més que remarcable i com a mínim equivalent a la dels comuns’. Així, ha explicat que mentre cada un dels comuns destina 20.000 euros al pressupost de la comissió de gestió de la vall, el Govern hi ha invertit, a través de programes concrets, més de 80.000 euros.

El portaveu del Govern ha recordat que la comissió de gestió està formada únicament pels cònsols de les quatre parròquies afectades, i no pel Govern, tot i que el ministre participi en algunes reunions com a convidat. Per això Cinca ha opinat que ‘sembla lògic que els comuns financin el pressupost ordinari i el Govern els programes concrets’, i considera que aquest era el compromís del ministre de Cultura. I ha indicat que durant el 2013 s’ha invertit 20.000 euros en un programa de patrimoni cultural a la vall, s’ha finançat la prospecció i zonificació cultural, que era un encàrrec de la comissió i que ha cotat 23.000 euros, i s’han pagat més de 46.000 euros en estudis per a la construcció del refugi guardat de la vall.

D’altra banda, en referència a l’informe de l’expert de la Unesco, Pierre Galand, desaconsellant l’accés motoritzat a la vall, Cinca ha indicat que cal estudiar el text, però que en tot cas caldrà trobar l’equilibri entre mantenir el patrimoni natural i permetre també que es conservi l’activitat a la vall.

Foto: SFG