Cinca anuncia que abandona (de moment) la política

Sonava com a possible candidat a cap de Govern per a Demòcrates per Andorra a les properes eleccions generals, però ell mateix s’ha encarregat d’acabar amb els rumors relacionats amb aquesta candidatura. Jordi Cinca, ministre de Finances i ministre portaveu del Govern, abandona la primera línia política. Almenys de moment. Ho farà quan finalitzi aquesta legislatura (en principi durant el primer trimestre de l’any vinent). “Penso que he de fer un parèntesi”, ha manifestat, i “després el temps dirà si aquest parèntesi es fa etern”. El ministre ha explicat que necessita un descans i, “si mai més no en torno a fer [de política], serà perquè no toca”, ha afegit.

Cinca, que ha fet l’anunci aquest dijous durant una entrevista concedida a RTVA, considera que hi ha persones “amb molta més empenta, amb il·lusions renovades”, per encapçalar un projecte “engrescador i guanyador” de DA a les properes eleccions.

Ara bé, tot i marxar de la primera línia política, seguirà donant suport al partit i treballant perquè aquest torni a l’edifici del Govern després dels comicis. “Faré costat” als candidats, ja sigui a la llista nacional o parroquial, “i em posaré al seu servei” per a tot el que “faci falta” durant la campanya, ha garantit. Ho farà “com sempre he demanat als altres companys de partit que es fes quan m’he presentat jo”, ha opinat, i com “penso que hem de fer tots els que ens creiem el projecte”.

Finalment, Cinca ha celebrat que el nivell de compliment del programa electoral taronja serà molt alt un cop finalitzi el mandat.

Cinca ha estat ministre portaveu i de Finances durant aquesta legislatura, mentre que a la passada també va ser-ho de Funció Pública. Llavors va ser una de les cares més visibles durant la gestió governamental de la ‘crisi BPA’ i també va haver de batallar amb els funcionaris durant la reforma dels complements de jubilació. En aquesta legislatura ha estat immers en temes judicials -que ja han estat arxivats- relacionats amb la seva implicació a l’empresa Orfund.