BPA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha dit que no li consta que la banca andorrana hagi patit una davallada significativa dels recursos gestionats arran de l’afer BPA. El ministre ha recordat que es va estar molt atent durant els primers dies de la crisi i ha assegurat que “no hi van haver grans variacions”, afegint que no li consta que això s’hagi mantingut en els mesos següents.

D’aquesta manera, Cinca ha negat les informacions que publicava aquest dimarts ‘El Confidencial’, en què s’indicava que durant el segon trimestre de l’any, entre el 31 de març i el 30 de juny, el sector financer andorrà hauria perdut 1.537 milions d’euros en recursos de clients i hauria patit una davallada dels beneficis del 3,23%.

El ministre ha qualificat de “molt agosarat” buscar una relació directa entre l’evolució dels recursos de la banca i l’afer BPA, ja que hi poden haver altres paràmetres com la pròpia evolució dels mercats o la fiscalitat de l’estalvi. En tot cas, Cinca ha dit que no li consta que la davallada “poc significativa” que es va constatar a l’inici de la crisi s’hagi mantingut, sinó que hores d’ara hi ha una certa normalitat. “No hi ha grans variacions en la plaça financera ni a l’alça ni a la baixa”, per la qual cosa ha assegurat que “no hem de patir”.

(Text i foto: ANA)

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada