Cinca afirma que eixugar el deute d’Rtvasa evitarà la seva dissolució

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha afirmat que ‘restituir el valor patrimonial’ de RTVASA evitarà la seva dissolució i la situarà de nou dins de la legalitat. El ministre ha respost així a la defensa del conseller socialdemòcrata, David Rios, a l’esmena a la totalitat al crèdit extraordinari de 5,3 MEUR destinats a compensar les pèrdues acumulades entre els anys 2000 i 2011 i per fer front a les despeses pels acomiadaments de personal durat el 2012. El conseller ha argumentat que, tot i considerar que cal situar la societat en el marc legal i que ‘el deute històric s’ha de cobrir un dia o altre’, s’ha mostrat contrari al suplement de crèdit de 982.000 euros destinat a cobrir les despeses per les retallades del 2012. ‘No volem signar’, ha dit, ‘un xec en blanc a una gestió confusa i sense objectius’. Ha afegit que la presentació de l’esmena a la totalitat, rebutjada pels vots en contra de tots els consellers demòcrates, també era una resposta a ‘l’amenaça’ que segons Rios va significar les paraules del director de la parapública Francesc Robert afirmant que ho s’eixugava el deute o dimitiria.

El conseller socialdemòcrata ha defensat la necessitat d’eixugar el deute històric acumulat per la societat de al ràdio i la televisió públiques que es veu reflectit en el crèdit extraordinari de 4,4 milions d’euros que servirà per compensar les pèrdues acumulades des de l’any 2000.

David Rios, però, s’ha mostrat crític en el suplement de crèdit de 982.000 euros per finançar les despeses generades per les retallades de personal durant el 2012 i altres despeses corrents.

El conseller ha argumentat que ‘no volem signar un xec en blanc a una gestió confusa i sense objectius’, i ha afegit que calien garanties que d’aquí un any no haguessin de tornar a votar un crèdit extraordinari per ‘mala gestió’.

El socialdemòcrata també ha criticat les paraules del director general d’Rtvasa, Francesc Robert, durant la compareixença la Comissió d’Economia que ha qualificat d’amenaça quan va dir que si no s’eixugava el dèficit ell plegaria com a director de l’ens i, per tant, administrador únic.

Finalment Rios també ha demanat un model de televisió pública, ‘un servei públic que no ha de ser autosostenible, però sí de dimensions justes’.

En el torn de rèplica, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha defensat la necessitat d’eixugar el deute per situar Rtvasa dins de la llei i evitar així la seva dissolució. El ministre ha explicat que la pròpia llei de la parapública situa el nivell de l’endeutament en el 35% dels ingressos de l’any anterior, quan actualment està situada en el 110%.

Cinca també ha recordat que l’article 85 de la llei de societats on diu que ‘quan el capital de la societat hagi de quedar per sota del capital mínim exigit, la societat es dissol de ple dret sempre que no posi remei a aquesta situació’.

Per aquests motius Cinca ha dit que ‘estem fent allò que exigiríem fer a qualsevol societat’ i que ‘l’Estat no s’endeuta més, sinó que el deute canvia de titularitat’, passa d’Rtvasa -la Junta General d’Accionistes de la qual és el Consell de Ministres- al Govern.

El ministre també ha sortit en defensa del director general i administrador únic, i ha rebatut l’argument que les seves paraules fossin amenaces si no s’eixugava el deute: ‘és un acte de responsabilitat, perquè no es pot ser administrador únic d’una societat en fallida’.

Finalment Jordi Cinca ha dit que el debat de model de televisió pública ‘no té res a veure’ amb l’eixugament actual del deute. ‘Són dos debats paral·lels’, ha afegit i ha afirmat categòricament que ‘la societat Rtvasa no es vol vendre a ningú’. ‘Si la volem endreçar és per fer-la viable i sostenible’.

En un altre ordre de coses, el Consell General ha desestimat avui pels vots contraris dels parlamentaris de DA la presa en consideració de la llei sobre el comerç electrònic presentada pel PS. Segons la consellera demòcrata Sílvia Calvó, el text presentat és calcat a la llei espanyola del 2002.

1 comentari

  1. i fer millors programes,tambè…..

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES