Cinca admet que amb els comuns l’expectativa era més ambiciosa

comunsCinca ha respost la cònsol major d’Andorra la Vella que ha assegurat que qui havia volgut modificar la llei de competències era el Govern i no els comuns. Admet que l´executiu tenia una expectativa més ambiciosa, però que al mateix temps sempre ha buscat el consens. Tot i així, creu que la reforma proposada pel ministre Riberaygua s’haurà d´acabar fent tard o d’hora.

Jordi Cinca ha afirmat que el Govern tenia l´obligació de plantejar una reforma ambiciosa sobre la qüestió de les competències comunals, que passava per modificar la llei de competències. Finalment, sembla que no s’anirà més enllà d´acordar reformes de lleis puntuals que aclareixin algunes competències, tal com plantegen els comuns. El ministre ha reconegut que era una bona oportunitat per consensuar una reforma més ambiciosa però espera “a veure com s’acaba” i afegeix que “en tot cas, els fracassos o èxits són compartits”.

Ara bé, Cinca ha advertit que la reforma que plantejava el ministre Riberaygua s´haurà d´acabar fent tard o d´hora. En aquest sentit, ha indicat que si l´acord que s´ha de tancar dimarts consolida bé els punts d´aquesta futura reforma, l´avenç ja haurà estat significatiu. Pel que fa a la possibilitat de modificar la llei de transferències, el titular de Finances ha manifestat que fer-ho sense modificar també la de competències seria una mala solució. Cinca no ha descartat que el 2015 es tornin a congelar les transferències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.