Cinca admet contactes del Govern amb Viladomat sobre el futur de Grandvalira

El  ministre portaveu, Jordi Cinca, ha reconegut que els darrers dies hi ha hagut contactes entre el cap de Govern i algun ministre amb Joan Viladomat. “Hi ha hagut algun contacte, sense anar més lluny”, ha remarcat Cinca, i ha afegit que el paper de l’executiu ha de ser que “els socis puguin debatre sobre aquesta qüestió amb absoluta llibertat” i ser “vigilant” en l’evolució d’aquestes converses. I ha tornat a reiterar la importància que té la marca Grandvalira per al país i la “preocupació” del Govern.

“Hi ha hagut algun contacte, sense anar més lluny. D’aquesta manera, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha reconegut que en els darrers dies tant el cap de Govern com algun ministre han mantingut converses amb Joan Viladomat al voltant del futur de Grandvalira.

De moment, segons Cinca, aquests contactes no han suposat “cap conclusió” i el que s’ha fet és escoltar totes les parts reiterant-los que esperen que es busqui una solució. Cinca ha destacat que el paper de l’executiu en aquest afer és que “els socis puguin debatre sobre aquesta qüestió amb absoluta llibertat” i ser “vigilant” en l’evolució d’aquestes converses. D’aquesta manera, ha tornat a reiterar la voluntat de l’executiu de fer de mediador, si calgués, tenint en compte que es tracta d’un àmbit de relacions mercantils en el marc d’una societat. Cinca ha reiterat que els han fet arribar la “preocupació” del Govern davant la possibilitat que aquesta marca, que ha definit com un “vaixell insígnia” del país, pogués arribar a desaparèixer i ha reiterat, de fet, la importància que té per al Principat. “L’objectiu és preservar Grandvalira i el que representa”, ha destacat.

D’altra banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha inisitit que ells “no desistiran de continuar lluitant” malgrat saber que la decisió final “no depèn de nosaltres”. En aquest mateix sentit, Torres s’ha emplaçat a reconduir la situació durant els propers dos anys, que és el temps que tardaria en aplicar-se la disolució de la societat. El cònsol també ha recordat que l’acord d’intencions amb Saetde “no té res a veure amb Grandvalira” i els esforços del comú s’han de centrar “ara més que mai“ en materialitzar l’acord.

Text: ANA Foto: SFG Simulació plataforma