Cinc residents a Andorra i un de la Seu agredeixen una noia en un local d’oci nocturn

El col·lectiu Dones Feministes Alt Urgell, juntament amb Huldra i Arran Alt Urgell, han denunciat des de les xarxes socials una presumpta agressió a una noia per part d’un grup de nois a la Seu d’Urgell.

En un comunicat, el grup apunta que aquests fets es van produir la nit del 24 de desembre passat al complex d’oci nocturn La Murga. El text assegura que “a poc a poc s’està identificant els autors” i que es tractaria de cinc joves residents a Andorra i d’un altre jove veí de la Seu. També han detallat que, segons les dades de què disposen, un dels presumptes agressors seria un membre d’un grup de música que precisament té programada una actuació en aquest mateix local per la nit de Cap d’Any. Sobre aquest punt, Feministes Alt Urgell afirma que l’organitzador de la festa, Nit Oh Parties, els ha comunicat que aquest presumpte agressor no participarà en aquest concert i de moment se li ha denegat l’accés a la festa.

En espera que es resolguin els fets, des dels tres col·lectius denunciants han aprofitat per “assenyalar la societat patriarcal”, que consideren que els “criminalitza i permet que la (in)justícia protegeixi dia a dia els agressors, deixant la víctima qüestionada totalment”, i han dit que seguiran “denunciant agressions tant en espais d’oci com en el dia a dia”.