Cinc regles d’or per estar segurs a Facebook

Prevenir situacions de risc és la primera regla bàsica per viure segur a Internet, i sobretot en la gran marea de les xarxes socials. A causa de l’actual polèmica sobre la falta de seguretat i privacitat en el món cibernètic i l’augment de l’spam i el frau a Facebook, hi ha una creixent necessitat que l’usuari estigui al corrent de les accions que puguin comprometre el seu perfil en una xarxa social com Facebook.

Des de SPAMfighter, líder europeu en el desenvolupament de filtres antispam, mostren als usuaris cinc regles d’or per estar segurs a Facebook aquest cap d’any, una de les èpoques de l’any preferides pels ciberdelinqüents, que cada vegada se les enginyen millor per fer-se amb la confiança de l’usuari per convertir-lo en una nova víctima.

La primera regla és tenir una contrasenya segura. Les contrasenyes com “1234”, “ABCD” o “AAAA” són tan fàcils per ser craquejats pels pirates informàtics que es recomana utilitzar almenys una lletra en majúscula i almenys un número i un símbol, com “BCN5@ja” .

També és important rebutjar sol·licituds d’amistat de persones desconegudes. Quan s’accepta una nova sol·licitud d’una nova font, el perfil i la resta d’informació personal es mostra a aquesta persona desconeguda.

Ser caut a l’hora d’instal·lar noves aplicacions de Facebook. Quan volem descarregar noves aplicacions a la pàgina de Facebook, es recomana fer una cerca ràpida a Google abans de la instal·lació per conèixer la seva legitimitat i evitar problemes com que un programa contingui un troià.

No obrir enllaços d’amics que continguin un assumpte “agressiu”. Aquest tipus d’enllaços poques vegades són compartits per les amistats. Els enllaços es propaguen automàticament a través dels perfils, ja que ells mateixos introdueixen aquestes recomanacions, per tant es tractarà d’una web que probablement estigui infectada amb malware.

Finalment és important informar a Facebook. Si un usuari creu que ha estat víctima d’un atac de ciberdelinqüents, cal que es posi en contacte amb Facebook per explicar el problema.

Per Tecnonews / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.