Cinc (males) costums que et poden costar la pell… i has de deixar!

El nostre dia a dia està ple de rutines. Coses que fem sense pensar i sense tenir en compte si són beneficioses o perjudicials… Ara no parlarem del dolent que és prendre el cafè amb dos terrossos de sucre, d’anar amb cotxe a totes parts o dormir menys hores de les 8 recomanables… Parlarem de rutines o costums de bellesa que et poden costar la pell. Et reconeixes en alguna? Ara ja sabràs per què hauries de deixar de costat aquests mals costums.

1. Com no m’he maquillat, avui no em netejo la cara

Aquesta sol ser una de les males costums més habituals. A la nit, abans de ficar-nos al llit, dóna molta, moltíssima mandra netejar-se la cara. A nosaltres també, no som de pedra! Però és que, tret que visquis en una bombolla, la teva pell està tot el dia exposada a la pols, el fum, la contaminació… Això sense oblidar que el propi sèu també aflora i, al costat dels elements que hem esmentat abans, forma una amalgama que fa que es tapin els porus, apareguin granets i imperfeccions. La pell acaba asfixiada i sense lluminositat.

Així sí: El nostre consell és que, quan arribis a la teva casa i et posis la roba còmoda, li donis també comoditat a la teva pell. Neteja-la amb el producte que millor s’adapti a les teves necessitats. Avui dia existeixen productes en forma de gel, llet, mousse i l’adorat per moltes, aigua micel·lar. Això sense oblidar els dispositius elèctrics i les noves esponges per a una neteja més profunda.

Si neteges el teu rostre en arribar a casa, abans de ficar-te al llit només hauràs de raspallar les teves dents i endinsar-te en un somni plaent i reparador en braços de Morfeu o… qui tu desitgis!

Pure Skin Raspall de Neteja Facial Elèctric, de Nivea. La seva tecnologia única de moviments micro oscil·lants, i amb un capçal amb 36.000 truges ultrafines desenvolupades per a pell normal o sensible, permet una neteja facial suau i agradable, però al mateix temps especialment profunda i eficaç, amb resultats visibles en tan sols set dies d’ús diari. El Kit Nivea Pure Skin conté el raspall de neteja facial elèctric amb un capçal per a Pell Normal i Sensible, una coberta i suport protector 2 en 1, un manual d’ús, un carregador i una mostra de NIVEA Pure Skin Gel Netejador de 20 ml. El seu preu: 69,90€.

2. M’«oblido» del tònic

Encara que hi ha qui pensa que és un pas prescindible, no ho és (tret que utilitzis aigua micel·lar). Encara que utilitzis productes per a pells sensibles, en netejar la teva pell, la deixes desprotegida, li elimines el mantell lipídic que la protegeix dels agents externs. Això significa que la deixa exposada a factors mediambientals. El tònic sol tenir actius que contraresten l’agressivitat de la netejadora i la deixen en estat neutre per a absorbir els beneficis de sèrums i cremes que vagis a utilitzar a continuació.

Així sí: Tria un tònic sense alcohol de la mateixa línia que el producte netejador que estiguis utilitzant, així t’assegures que tinguin en comú molts dels seus principis actius i excipients. D’una altra forma, pots acabar barrejant massa components en cada aplicació.

Swiss Cellular Refining Lotion, de La Prairie. Tònic formulat amb plantes, sense alcohol que elimina les impureses superficials i proporciona una hidratació preliminar. Tonifica la pell amb suavitat i delicadesa. L’alleuja i suavitza, alhora que contribueix a minimitzar l’aparença dels porus. Elimina el maquillatge i les impureses superficials que poden romandre després de la neteja. El seu preu: 90€/250ml.

3. M’exfolio la pell com si no hi hagués un demà

I és que quan ens posem a netejar en profunditat, no tenim mesura! Exfoliar és necessari per a eliminar les cèl·lules mortes de la nostra pell i, per tant, els actius dels productes que utilitzis a continuació actuaran molt millor. No obstant això, si exfolies la teva pell amb massa ímpetu, pots donar lloc a vermellors i irritacions. A més, es deteriora la funció barrera de la pell, fent-la més sensible i provocant una hiperactivitat de la melanina que pot acabar en un munt de taques.

Així sí: Un parell de vegades a la setmana, màxim, amb el teu producte exfoliant habitual o diàriament amb algun exfoliant químic que no calgui fregar. T’agradaran els discos impregnats en àcid per a usar diàriament.

Age-Delay Progressive Peeling Creme. Capture Youth, de Dior. Exfoliant suau per a gaudir diàriament d’un efecte exfoliant de joventut, sense sensació incòmoda, i que permet bloquejar les agressions oxidatives que originen l’envelliment cutani. Per primera vegada una exfoliació convé a tots els tipus de pell. La pell s’il·lumina, es tiba, es recarrega d’energia. Dia rere dia, el rostre es metamorfosa. Es torna més lluminosa i uniforme, sense alteracions en la pell. Els senyals de cansament i envelliment es van atenuant. El seu preu: 97€/50ml

4. No encerto amb la quantitat d’hidratant

Parlem d’hidratant, però aquí podríem incloure qualsevol crema de tractament. «La meva àvia mai va utilitzar hidratant i es va morir sense una arruga». És possible que la teva àvia fos una privilegiada, però també és cert que en els seus temps no hi havia contaminació i l’estrès era totalment desconegut… Per això, posa’t les piles i utilitza, cada matí (i cada nit) una crema hidratant o de tractament, específica per a les necessitats de la teva pell.

Un altre dels errors és passar-te de la ratlla i utilitzar massa producte. Si la falta de tractament és dolenta, l’excés no és millor. Has sentit parlar de l’acne cosmètic? Són granets que apareixen quan la pell està «empatxada» (els porus s’han tapat i la pell no pot absorbir ni respirar). Això succeeix perquè el producte que has estat aplicant porta actius massa forts per a la teva pell, o perquè has utilitzat massa quantitat. En la cura de la pell, moltes vegades és tan dolent passar-se com no arribar.

Així sí: La dosi adequada d’hidratant facial és la d’una avellana per al rostre i una altra dosi igual per a repartir entre el coll i l’escot. De totes maneres, el millor que pots fer és observar com respon la teva pell i no deixar d’usar-la encara que tinguis la pell grassa, perquè la hidratació i el greix són dues coses diferents.

Crema Natural de Dia UBLI Terra Natura, d’UbliCosmetics. Amb Perpetua Immortelle ‘siempreviva’. Nodreix i hidrata la pell en profunditat, redueix les arrugues i reafirma la pell. Combina poderosos olis essencials i plantes orgàniques conreades a mà en els hàbitats més pristins de Montenegro i assecades al sol per a conservar totes les seves propietats. El seu preu: 68€/50ml. De venda en farmàcies, parafarmàcies i on-line.

5. Ni recordo on vaig guardar el foto protector

Ho hem dit mil vegades i no ens cansarem de fer-ho: cada dia de l’any has de protegir la teva pell del sol (encara que no de la mateixa forma que ho fas quan vas a la platja o la piscina). Els efectes del sol són acumulatius i si, a més tens propensió a les taques, els efectes del sol en la teva pell et portaran a un envelliment prematur de la pell.

Segons l’Acadèmia Americana de Dermatologia (AAD), les dones que es mantenen allunyades del sol i protegeixen la seva pell dels raigs ultraviolats podrien tenir una pell amb un aspecte de 20 anys menys si la comparem amb la pell danyada per les radiacions. Més enllà d’això, aquestes dones que eviten el sol i que utilitzen protecció, tenen més possibilitats que la resta de formar part d’aquest grup de dones amb condicions genètiques excepcionals i amb una pell d’aspecte sempre jove.

Així sí: Protegeix diàriament la teva pell dels raigs solars, encara que vagis a prendre una cervesa amb els amics o a passejar per la ciutat. Tria cremes de tractament amb foto protecció. A més cada vegada hi ha més productes cosmètics específics per a la protecció solar urbana.

Ritual of Namasé SPF 50 Daily Sun Protection, de Rituals. Ofereix una alta protecció diària Spf50 gràcies a una avançada combinació de filtres, amb una textura fluida i elegant. Crea un escut que protegeix la pell dels efectes negatius dels raigs UVA i UVB, la pol·lució ambiental i els radicals lliures. La seva fórmula lliure d’oli “oil free”, ajuda a segellar la hidratació dels productes de tractament aplicats i lluita contra la formació de taques, i conjumina el poder dels extractes botànics naturals de safrà, antioxidant i protector, i del lotus sagrat, de gran poder calmant i reparador. Un producte indispensable per a tota mena de pells que volen una cura global, natural i luxosa. El seu preu: 29,90€.