accident dos valires 1

Avui fa cinc anys que va tenir lloc un dels sinistres laborals més greus de la història d’Andorra. Es tracta de l’accident del viaducte del túnel de les Dos Valires, en el qual cinc treballadors van perdre la vida i sis més van resultar ferits de diversa gravetat. Transcorreguts aquests cinc anys, encara no se sap la data del judici perquè el Tribunal de Corts ha de decidir si cal més proves.

Han passat cinc anys des que es va enfonsar l’estructura metàl·lica que havia d’unir la boca del túnel de les Dos Valires amb la carretera general 3. Hi van deixar la vida cinc treballadors. L’andamiatge es va esfondrar a mig matí i les maniobres de rescat van ser especialment difícils pel fred i la nevada que queia en aquell moment. La Batllia va iniciar la instrucció del cas.

El juny del 2011, la batlle instructora va dictar aute de processament contra tretze persones: els membres de l’empresa RMD, per una presumpta mala execució dels treballs, la direcció facultativa i els membres de l’UTE per no fer un seguiment prou exhaustiu dels treballs de RMD. També es va dictaminar que tant RMD com la direcció havien de dispositar un milió d’euros cadascú per indemnitzar les víctimes. L’empresa RMD va demanar al Tribunal de Corts més proves per completar la instrucció. De moment, no se sap la data de celebració de judici oral.

El túnel de les Dos Valires va ser inaugurat el 31 de juliol del 2012, després de set anys i mig de feina i un cost de 159 milions d’euros. Per dur-lo a terme l’executiu va haver de demanar un préstec de 114 milions, que també va servir per pagar les fases 3 i 4 del vial de Sant Julià. Actualment l’útilitzen uns 4.500 vehicles al dia, segons el Centre Nacional del Trànsit.

Informa: Víctor Reolid

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada