Ciència i religió

Fa uns quants anys, la gent creia que el sol girava al voltant de la terra, després es va descobrir que era al revés: era la terra qui ho feia. Expressar el que simplement és percebut, en molts casos pot suposar un alt grau d’ignorància. Històricament la religió ha estat utilitzada per donar resposta al que la ciència no podia donar, amb arguments, massa vegades, més que dubtosos.

Només cal recordar, quan en temps de la dictadura franquista, batejada com a creuada nacional, la mà incorrupta de Santa Teresa il·luminava les brutals decisions del Caudillo, escollit per la gràcia de Déu, fent possible durant quaranta anys, el seu govern, no per la gràcia divina sinó per la por dels seus actes cruels.

L’augment del nivell cultural, podria fer possible convertir en realitat la dita: “la veritat ens farà lliures”, si bé aquesta afirmació, no està plenament acceptada per una societat alienada, ja no tant per la religió, sinó per algoritmes d’intel·ligència artificial, generadors de comportaments psicològics negatius, que afecten a persones que tenen por a la llibertat, per la seva complexitat al haver d’assumir-la.

La creença que la ciència convertiria en inútil la religió, ha perdut credibilitat. Cada vegada més científics, es decanten a favor d’un disseny intel·ligent, que regeix el funcionament de l’univers, que tot i ser completament desconegut, el motor que l’impulsa, segons Einstein, és la força universal de l’amor, la més important i gran de totes les forces, reconeguda per totes les religions existents.

TOTES LES NOTÍCIES