Cicle de conferències: “Vall del Madriu-Perafita-Claror, Patrimoni de la Humanitat, Patrimoni de tots”

Treballs a la Farga del Madriu (Comú d'Escaldes)
Treballs a la Farga del Madriu (Comú d’Escaldes)

Enguany s’ha programat la segona edició del Cicle de conferències “Vall del Madriu-Perafita-Claror, Patrimoni de la Humanitat, Patrimoni de tots”, després de la bona resposta que va rebre l’any passat la primera edició.

Aquest cicle de conferències pretén apropar la Vall i els seus valors a tots els ciutadans i ciutadanes del país, tractant tot tipus de temes relacionats tant amb els seu patrimoni natural com cultural. El programa és el següent:



15 /03 Conferència “Una passejada pels boscos de la Vall, passat, present i futur“

Xerrada divulgativa sobre l’evolució del rol i els serveis ecosistèmics dels boscos de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Una visió del passat recent, l’avui i el futur per a millorar la comprensió dels boscos i dels reptes que esdevindran.

Conferenciant: Marc Font, enginyer de forests d’Andorra Recerca + Innovació (AR+I).

•             Lloc: Sala d’actes Comú d’Escaldes-Engordany.



19/04  Conferència “La fauna de la Vall del Madriu-Perafita-Claror”

En aquesta xerrada es presentaran algunes de les espècies presents en la vall del Madriu-Perafita-Claror, es parlarà del seu origen i la seva implantació, dels vincles amb els seus biòtops, de les seves particularitats, així com de les possibilitats que hi ha de trobar-les.

Conferenciant: Marc Mossoll, biòleg, guia de muntanya i membre de Grouse Specialist Group de l’IUCN (International Union for Conservation of  Nature).

•             Lloc: Sala d’actes Comú d’Escaldes-Engordany.



10/05  Conferència “La siderúrgia a la Vall del Madriu-Perafita-Claror”

L’historiador, Olivier Codina, explicarà l’impacte que va tenir l’activitat siderúrgica a la Vall del Madriu-Perafita-Claror i en la modelació del seu paisatge, així com l’evolució dels treballs de rehabilitació que s’estan realitzant a la Farga del Madriu.

Conferenciant: Olivier Codina, historiador del departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra.

•             Lloc: Sala d’actes comú d’Escaldes-Engordany.



24/05  Conferència “Bordes i cortals de la vall del Madriu”

L’historiador David Mas explicarà el passat de la vall a través de les construccions tipus borda que es poden trobar a la Vall del Madriu, tant aïllades com formant un cortal,  i que són un testimoni del procés de colonització de la vall per l’ésser humà: la seva tipologia i emplaçament, els seus usos i el moment aproximat en què van ser construïdes.

Conferenciant: David Mas, historiador.

•             Lloc: Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) 3a Planta.

Totes les conferencies són a les 19.00 hores, tenen una durada aproximada d’una hora, i són gratuïtes.

[do_widget id=category-posts-pro-64]