Ciberbulling

Un dels temes més recurrents en aquest sector, quan no parlem de grans empreses o innovacions de categoria, és el de la seguretat dels menors al davant de les noves tecnologies. És per aquest motiu que hi ha nombrosos fòrums i esdeveniments que tracten de dilucidar la millor manera de crear una xarxa segura per als menors.

Un d’ells s’ha realitzat fa alguns dies a Madrid i cal destacar que alguns dels temes plantejats són com menys interessants.

Organitzat per la Confederació d’Organitzacions Europees de Famílies (COFACE) en la reunió hem pogut assistir a les intervencions d’eminències del tema com la responsable del programa ‘Safer Internet’ de la Comissió Europea, Evangelia Markidou o la presidenta de la pròpia COFACE, Annemie Drieskens.

Sens dubte un dels majors problemes que trobem quan parlem de xarxes i menors és el de l’anomenat ciberassetjament o ciberbulling. Els experts consideren que cal dotar d’eines a les escoles perquè puguin detectar aquests casos i combatre’ls des de l’arrel. De la mateixa manera s’afirma que l’escola, a més de ser un agent educador en general, ha d’esdevenir un educador digital en particular.

La societat avança de forma ràpida i els joves i nens són els primers a adonar-se d’aquests canvis. És per aquest motiu que resulta molt difícil als no nascuts a la generació digital lluitar contra realitats que no els són pròpies.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció